اسراییل خواستار استعفای رییس دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی شد

دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی

در پی ادعای اسراییل مبنی بر کشف یک تونل در زیر مقر تخلیه شدهٔ دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) در غزه، وزیر خارجهٔ اسراییل روز شنبه ۱۰ فبروری (۲۱ دلو) از رییس این دفتر خواست استعفا کند.

فیلیپ لازارینی، رییس دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی، از وجود چنین تونلی بی‌خبری نشان داده،‌ اما اسراییل کتز، وزیر خارجهٔ اسراییل ادعای لازارینی را رد کرده و آن را "نه تنها یاوه، بلکه توهین به عقل سلیم" خوانده است.

کتز در شبکهٔ ایکس نگاشته است: "استعفای فوری او ضروری است."

لازارینی که از قبل به خاطر ادعاهای مبنی بر دست داشتن برخی کارکنان این اداره در حملاع هفتم اکتوبر حماس بر اسراییل، تحت فشار قرار گرفته است، گفت که دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی از ۱۲ اکتوبر سال گذشته به بعد از این محوطه فعالیت نکرده است. او خواستار تحقیقات مستقل در این مورد شد.

او در شبکهٔ ایکس نوشته است: "ما از زمانی که آن را ترک کردیم از آن محوطه استفاده نکرده ایم و از هیچ فعالیتی که ممکن است در آنجا رخ داده باشد، مطلع نیستیم."

لازارینی افزود که هر "حفره" مشکوکی که در نزدیکی یا زیر ساختمان‌های این دفتر پیدا شده بود، قبلاً به مقامات غزه تحت کنترول حماس و اسراییلی ها گزارش شده و همچنین علنی شده است.

دفتر ملل متحد برای مهاجرین فلسطینی به تاریخ ۲۶ جنوری (ششم دلو) اعلام کرد که شماری از کارمندان خود را به ظن مشارکت در حملهٔ تروریستی هفتم اکتوبر حماس بر اسراییل از کار اخراج کرده است. این سازمان گفته است که مقامات اسراییلی اطلاعاتی را مبنی بر مشارکت این افراد در حمله هفتم اکتوبر در اختیار آنان قرار داده است.

ایالات متحده که بزرگترین تامین کننده مالی دفتر ملل متحد برای مهاجرین فلسطینی است، و سایر کشورهای اروپایی کمک‌های مالی به این دفتر را به گونهٔ موقت متوقف کرده اند.

اردوی اسراییل در بیانیه‌ای گفته است که تسهیل برق در تونل - به طول ۷۰۰ متر که ۱۸ متر زیر زمین حفر شده - به مقر این سازمان متصل شده که نشان می دهد تاسیسات دفتر ملل متحد برای پناهنگان فلسطینی برق تونل را تامین کرده است.

در بیانیه آمده است که اسناد و انبارهای تسلیحات موجود در محوطه سازمان ملل "تایید می کند که این دفاتر در واقع توسط تروریست‌های حماس نیز استفاده شده است".

کتز ادعا کرد که این کشف نشان دهنده "دخیل بودن عمیق" دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی با حماس است.

حمله بر رفح

حماس روز شنبه ۱۰ فبروری (۲۱ دلو) به اسراییل هشدار داد که حملهٔ بر شهر مزدحم رفح که به آخرین پناهگاه آوارگان فلسطینی تبدیل شده است، ممکن سبب تلفات "ده‌ها هزار" نفر شود.

بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، روز پنجشنبه به اردوی این کشور دستور داد تا برای ورود به شهر مزدحم رفح در جنوب غزه آماده شوند. او همچنان به نظامیان کشورش دستور داد تا طرح تخلیه صدها هزار غیرنظامی فلسطینی از منطقه رفح نوار غزه را آماده کنند.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که هرگونه اقدام نظامی عواقب فاجعه‌باری خواهد داشت که " تهاجم بر رفح ممکن است ده‌ها هزار شهید و مجروح به دنبال داشته باشد".

ادارات ملل متحد، سازمان‌های امداد رسان و برخی از کشورها از عواقب فاجعه‌بار حمله به رفح هشدار داده اند.

ایالات متحده امریکا ضمن ابراز مخالفت با عملیات نظامی اسراییل بر شهر رفح در جنوب غزه، روز پنجشنبه هشتم فبروری (۱۹ دلو) هشدار داد که انجام عملیات در این ساحه بدون برنامه‌ریزی مناسب خطر مبدل شدن به یک "فاجعه" را با خود دارد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: "در زمان و تحت شرایط کنونی که بیش از یک میلیون و شاید هم یک و نیم میلیون فلسطینی به رفح پناه برده اند، انجام هرگونه عملیات بزرگ نظامی بر این ساحه، آن هم بدون در نظر گرفتن مصوونیت [آوارگان] یک فاجعه خواهد بود و ما از آن حمایت نمی‌کنیم."

عربستان سعودی روز شنبه ۱۰ فبروری (۲۱ دلو) گفت که عملیات نظامی پلان شده اسراییل بر منطقه پر ازدحام رفح سبب "فاجعه بشری" خواهد شد.

ریاض همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا برای جلوگیری از عملیات نظامی اسراییل در رفح، مداخله کند.

وزارت خارجه عربستان سعودی همچنین اخراج اجباری مردم از منطقه رفح را به شدت محکوم کرده است.

ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، در شبکهٔ ایکس هشدار داد که "باید به جوی خون دیگری در غزه اجازه داده نشود".

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفته است که "عمیقا نگران چشم انداز حمله نظامی به رفح است".

او افزود: "اولویت باید توقف فوری در جنگ برای ورود کمک‌ها و خروج گروگان‌ها باشد."

رفح آخرین مرکز نوار غزه است که صدها هزار فلسطینی به آنجا پناه برده اند و نیروهای اسراییلی تا حالا وارد این منطقه نشده اند. بر اساس گزارش‌ها، از جمله ۲.۴ میلیون جمعیت نوار غزه،‌ ۱.۳ میلیون نفر به منطقهٔ رفح پناه برده اند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.