طالبان: ۶۰ درصد سیم‌کارت‌های فعال در افغانستان دوباره ثبت شده است

در حال حاضر پنج شرکت تیلفونی در افغانستان فعالیت دارند و خدمات مخابراتی را از طریق موبایل به مردم ارایه می‌کنند.

وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان می‌گوید که از آغاز روند ثبت سیم‌کارت‌های شبکه‌های مخابراتی در افغانستان، ۱۰ میلیون سیم کارت مجدداً ثبت شده است.

عنایت‌الله الکوزی، سخنگوی این وزارت، روز یکشبه هفتم جولای (۱۷ سرطان) در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته است که این سیم‌کارت‌ها بر اساس کارشیوه وزارت مخابرات و تکنالوژی ثبت شده است.

او گفته است: "در کابل این پروسه ۶۰ درصد تکمیل شده و ۴۰ درصد مابقی نیز طی چند ماه تکمیل خواهد شد. همچنان به تمام شرکت‌های مخابراتی هدایت ثبت ۲۵۰هزار سیم‌کارت در ماه داده شده و با اتمام این میکانیزم می‌توانند سیم‌کارت‌های جدید را از اداره اترا وزارت مخابرات و تکنالوژی دریافت کنند."

کابینه حکومت طالبان در ماه دلو سال ۱۴۰۰ خورشدی ثبت مجدد سیم‌کارت‌های موبایل را در افغانستان فیصله کرد، اما روند ثبت مجدد سیم‌کارت‌ها از حدود چهار ماه پیش در کابل و تمام ولایات به طور جدی آغاز شد که تا اکنون نیز ادامه دارد.

بر اساس آمار وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، در حال حاضر، نزدیک به ۲۳ میلیون سیم‌کارت در افغانستان فعال‌ است که از این میان ده میلیون آن برای مکالمات تیلفونی و ۱۳ میلیون دیگر برای خدمات انترنتی استفاده می‌شود.

در حال حاضر، پنج شرکت خدمات تیلفونی در افغانستان فعالیت دارند و خدمات مخابراتی را از طریق موبایل به مردم ارایه می‌کنند.

یکی از اهداف ثبت مجدد سیم‌کارت‌ها توسط حکومت طالبان، جلوگیری از استفاده از موبایل در فعالیت‌های ''تروریستی و جرایم جنایی توسط مخالفان طالبان و گروه‌های جنایتکار'' خوانده شده است.

وزارت مخابرات و تکنالوژی حکومت طالبان، به دلیل نگرانی‌های امنیتی در اولین روزهای عید فطر و عید اضحی فعالیت شبکه‌های مخابراتی را در سراسر افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

حکومت طالبان در حالی به ثبت مجدد سیم‌کارت‌ها اقدام کرده است که صدها هزار شهروند افغانستان که پس از قدرت گرفتن مجدد طالبان در افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، به خارج مهاجرت کرده و به دلایل مسایل امنیتی نمی‌توانند به کشور بازگردند، هنوز هم در شبکه‌های اجتماعی چون وتساپ، انستاگرام و تلگرام از سیم کارت‌های شبکه‌های مخابراتی افغانستان استفاده می‌کنند.

مشکل سیم‌کارت‌های ثبت نشده در افغانستان در زمان حکومت پیشین نیز وجود داشت و این گونه سیم‌کارت‌ها آزادانه در بازارها فروخته می‌شد، اما این روند اکنون ممنوع شده است.