به دنبال پخش شایعۀ مرگ ملا برادر، معاون دولت سرپرست طالبان، آقای برادر با نشر یک پیام صوتی گفته که زنده و سالم است و شایعات در مورد مرگ خود را "تبلیغات جعلی" خوانده است.
پیش از این گزارشهایی به ویژه در رسانههای اجتماعی نشر شده بود که گویا ملا برادر پس از یک درگیری مسلحانه بین شاخههای مختلف طالبان در ارگ ریاست جمهوری در کابل زخمی شده و سپس جان باخته است.
معاون دولت سرپرست طالبان در این پیام صوتی ۴۰ ثانیهای که روز دوشنبه ۱۳ سپتمبر (۲۲ سنبله) نشر شد، گفته است که در چند روز اخیر سرگرم سفر بوده است، اما در مورد سفرهایش و نیز اینکه فعلاً در کجا است، جزییاتی نداده است.
ملا برادر گفته است: "خبرهایی در رسانهها در مورد مرگ من نشر شد...رسانهها اکثر اوقات تبلیغات جعلی نشر میکنند. از اینرو، با جرات این دروغها را رد کنید و من صد در صد به شما تایید میکنم که هیچ موضوعی نیست و ما مشکلی نداریم."
پیام صوتی ملا برادر در سایتهای رسمی طالبان به شمول حسابهای سخنگویان این گروه نشر شده است.
همچنین محمد نعیم، یکی از سخنگویان دفتر سیاسی طالبان در قطر ویدیوی ده ثانیهای از "دیدار ملا برادر با بزرگان اقوام" را نشر کرده است، اما نگفته است که این دیدار چه وقت و در کجا صورت گرفته است.
پیش از این شایعاتی در مورد مرگ ملا هبتالله آخندزاده، رهبر گروه طالبان نیز نشر شده بود، اما چند روز پیش سخنگویان طالبان گفتند که ملا هبتالله زنده است و "اکنون در قندهار" به سر میبرد.
ملا عبدالغنی برادر یکی از بنیانگذاران گروه طالبان است که در سال ۱۹۹۴ با ملا محمد عمر، رهبر پیشین طالبان این گروه را تاسیس کرد.
هفتۀ گذشته، گروه طالبان کابینۀ سرپرست خود را اعلام کردند که در آن ملا برادر به صفت معاون رییس دولت سرپرست طالبان معرفی شد.
گفته میشود که پس از فروپاشی رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ توسط تهاجم به رهبری ایالات متحده، ملا برادر به حامد کرزی، رییس ادارۀ موقت افغانستان پیشنهاد مذاکره داده بود.
ملا عبدالغنی برادر در سال ۲۰۱۰ در پاکستان بازداشت شد و تا سال ۲۰۱۸ در زندان ادارۀ استخبارات نظامی پاکستان محبوس بود، تا اینکه در اثر فشار ایالات متحده، وی از زندان رها و به قطر منتقل شد.
ملا برادر به صفت معاون گروه طالبان و رییس دفتر سیاسی آن گروه در قطر در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ توافقنامهای را با ایالات متحده امضا کرد که زمینه را برای خروج کامل قوای خارجی از افغانستان هموار کرد.