مسلمانان در سویدن به خاطر سوختاندن قرآن در آن‌کشور اعتراض کردند

گردهمایی اعتراضی مسلمانان در شهر مالموی سویدن

شماری از مسلمانان ساکن سویدن روز یکشنبه نهم جولای (۱۸ سرطان) در شهر مالموی آن کشور در اعتراض به سوختاندن نسخهٔ قرآن دست به اعتراض زدند.

اعتراض کنندگان که از شهرهای مختلف سویدن به شهر مالمو آمده بودند، با به دست گرفتن نسخه‌هایی از قرآن، خواستار پایان بخشیدن به بی‌حرمتی به مقدسات اسلام در سویدن شدند.

موسی کشاف، یکی از این اعتراض کنندگان، به صدای امریکا گفت:" ما مخالف سوختاندن قرآن استیم. ما از حکومت سویدن می‌خواهیم که از چنین کارها جلوگیری کند. این بار نخست نیست که قرآن کریم در سویدن سوختانده می‌شود."

سلوان مومیکا، ۳۷ ساله که چند سال پیش از عراق به سویدن مهاجرت کرده بود، در نخستین روز عید قربان تحت تدابیر شدید امنیتی، در مقابل بزرگترین مسجد استکهلم، پایتخت سویدن، یک نسخهٔ قرآن را به آتش کشید.

پیش از آن نیز چندین بار نسخه های قرآن در سویدن به آتش کشیده شده بود که اعتراضات گسترده یی را در کشورهای اسلامی به همراه داشت.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید مردی در سویدن نسخۀ قرآن را به آتش کشید

اعتراض کنندگان در مالمو که شعارهای "قرآن را آتش نزنید و به مقدسات مسلمانان اهانت نکنید" را حمل می‌کردند، خواستار لغو قانونی نیز شده اند که به افراد اجازه به آتش کشیدن قرآن را در سویدن می‌دهد.

نوید حسین، شهروند پاکستانی ساکن در سویدن، در مورد گفت:" سوختاندن قرآن پاک و بی حرمتی به آن را نکوهش می‌کنم. امیدوار استیم که این بار آخر باشد و قانونی که به آتش کشیدن قرآن را اجازه می‌دهد، باید لغو شود."

شماری از اعتراض کنندگان هشدار دادند که به آتش کشیدن قرآن و اهانت به مقدسات مسلمانان در سویدن سبب تفرقه میان ساکنان این کشور می‌شود.

آصف خان، افغان ساکن سویدن، به صدای امریکا گفت: "اسلام هراسی جریان دارد. به حقوق و مقدسات مسلمانان در سویدن باید حرمت گذاشته شود و نباید مقدسات و احساسات ما آسیب ببیند. بر حکومت فشار خواهیم آورد تا چنین اقداماتی پس از این نشود و بر مسلمانان در این کشور بی‌حرمتی نشود تا ناراحتی به بار نیاورد."

واکنش حکومت سویدن

وزیر عدلیه سویدن از حکومت این کشور خواسته است که باید جلو سوختاندن قرآن را در برابر سفارتخانه ها و مساجد بگیرد.

در عین حال، پولیس سویدن هشدار داده است که رویدادهای سوختاندن قرآن ممکن سبب ازدیاد فعالیت های تروریستی شود و می‌تواند روابط خارجی سویدن را صدمه بزند.

وزارت خارجه سویدن هم سوختاندن قرآن را نکوهش کرده و گفته است که باید به مقدسات مسلمانان احترام شود.