نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد ناوقت پنجشنبه شب ۱۶ دسمبر (۲۵ قوس) گفت که نصیر احمد فایق، به عنوان شارژدافیر مسوولیت رهبری نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان را بر عهده گرفته است.
نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد در صفحۀ تیوترش خود نوشته است که آقای فایق همۀ فعالیتهای نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد را بر عهده دارد.
نمایندگی دایمی افغانستان همچنین با نشر اعلامیهای گفته است که آقای فایق با همه اعضای این سازمان و مقامهای ملل متحد کار خواهد کرد تا به وضعیت وخیم بشری که در حال حاضر افغانستان به آن مواجه است به شمول حقوق اساسی همه شهروندان از جمله حقوق زنان، دختران و اقلیتهای قومی رسیدگی شود.
در این اعلامیه همچنین آمده است که بسیج و فراهمآوری کمکهای بشری و تحویلدهی موثر کمکها برای مردم آسیب پذیر افغانستان که در سرمای زمستان با فرط گرسنگی مواجه اند، از جمله اولویتهای است که مستلزم توجه فوری است.
اما در این اعلامیه ذکر نشده است که آقای فایق از سوی کدام مرجع رهبری نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد تقرر یافته است.
آقای فایق یک روز پس از آن رهبری نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد را بر عهده گرفت که بر اساس گزارش رسانههای امریکا، غلام محمد اسحاقزی، سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد، دو روز قبل، از سمتاش استعفا کرد.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد به خبرگزاری فرانس پرس گفت که بر اساس نامه ای که روز پنجشنبه ۱۶ دسمبر دریافت کردند، غلام محمد اسحاقزی به تاریخ ۱۵ دسمبر از سمت خود استعفاع کرده است.
اما آقای اسحاقزی تا حال به طور رسمی در مورد استعفایاش از سمت نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، چیزی نگفته است.
ویب سایت فارین پالیسی از قول سه دپلومات افغان گزارش داده است که آقای اسحاقزی به دلیلی از موقف خود کنار رفت که در یک سمت دیگر سازمان ملل متحد، مقرر شده است.
آقای اسحاقزی در ماه جولای ۲۰۲۱ میلادی از سوی محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین افغانستان، به این سمت تقرر یافته بود.
مجمع عمومی ملل متحد به تاریخ ششم دسمبر تصمیم گرفت که غلام محمد اسحاقزی، منحیث نمایندهٔ دایمی افغانستان در ملل متحد باقی بماند، اقدامی که با انتقاد طالبان مواجه شد و این تصمیم را "غیرعادلانه" خواند.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، از سوی این گروه به صفت نمایندۀ دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی شده است.
ملل متحد در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ که طالبان بر افغانستان مسلط بودند، این گروه را به رسمیت نشناخته بود و در آن زمان حکومت به رهبری برهانالدین ربانی، رییس جمهور پیشین افغانستان را که بر بخش کوچک جغرافیای آن کشور کنترول داشت و در برابر طالبان مقاومت میکرد، به صفت حکومت مشروع افغانستان به رسمیت میشناخت.