برنامۀ جدید نظام آموزشی افغانستان پس از قرنطین

قرار است وزارت‌های تحصیلات عالی و معارف افغانستان پس از آغاز دوبارۀ تدریس حضوری پوهنتون‌ها و مکاتب، دروس "تشدیدی" را برای محصلین و دانش‌آموزان برگزار کنند.

عبدالتواب بالاکرزی، سرپرست وزارت تحصیلات عالی افغانستان، روز یکشنبه پنجم جولای (۱۵ سرطان) به خبرنگاران گفت که این برنامه های تشدیدی برای آنعده از محصلینی در نظر گرفته می‌شود که نتوانسته اند دروس آنلاین را دنبال کنند.

او افزود: "سمسترهای تشدیدی داریم که برای پرکردن آن خلاهایی است که بعضی کسانی که انترنت نداشتند و بنا به هر مشکلی به این برنامه دسترسی نداشتند، برای آن ها سمسترهای ما در حالت نورمال ۱۶ هفته است؛ ممکن سمسترهای تشدیدی ما هشت هفته شود."

آقای بالاکرزی گفت که هدف از برگزاری آموزش آنلاین جلوگیری از بی‌برنامه بودن محصلین در جریان دورۀ قرنطین بوده است و یک برنامۀ رسمی نبوده است.

سرپرست وزارت تحصیلات عالی افزود که در اخیر برنامه‌های تشدیدی امتحان نیمه سال پوهنتون‌ها اخذ خواهد شد.

هنوز مشخص نیست که چه زمانی تدریس حضوری نظام آموزشی افغانستان برگزار می‌شود؛ اما امروز کمیتۀ اضطراری حکومت افغانستان برای مبارزه با کروناویروس، روی آن رایزنی می‌کند.

عبدالسبحان رووف، معین اداری و مالی وزارت معارف افغانستان نیز گفت که این وزارت نیز همانند تحصیلات عالی، پس از آغاز درس‌های حضوری مکاتب صنوف "تسریعی" را برای دانش‌آموزان برگزار خواهد کرد.

معین وزارت معارف افزود که از دانش‌آموزان مکاتب نیز پس از ختم دورۀ تسریعی دروس مکاتب، امتحان گرفته خواهد شد.

آقای رووف افزود که طرح وزارت معارف در این مورد امروز در دفتر معاون دوم ریاست جمهوری به بحث گرفته می‌شود.

حکومت افغانستان برای جلوگیری از گسترش کروناویروس تمامی مکاتب و پوهنتون‌های دولتی و خصوصی را به تاریخ ۲۴ حوت سال گذشتۀ خورشیدی تا ختم ماه حمل تعطیل اعلام کرد، اما با افزایش شمار واقعات کروناویروس در این کشور آن را تا ختم گردش این ویروس تمدید کرد.