گزارش: ۳۳۳ میلیون کودک در سراسر جهان در فقر شدید به سر می‌برند

صندوق وجهی کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و بانک جهانی، روز چهارشنبه ۱۳ سپتمبر (۲۲ سنبله) در گزارشی گفته اند که ۳۳۳ میلیون کودک در سراسر جهان در فقر شدید به سر می‌برند.

با آنکه این رقم در مقایسه با یک دههٔ گذشته ۵۰ میلیون کاهش را نشان می‌دهد، در گزارش آمده است که اگر سه سال اختلالات مرتبط با کووید۱۹ نبود، باید میلیون‌ها کودک دیگر از فقر شدید رهایی می‌یافتند.

کترین راسل، رییس اجرایی یونیسف گفت که اثرات همه‌گیری و همچنین درگیری‌ها، تغییرات اقلیمی و شوک‌های اقتصادی باعث توقف پیشرفت در پایان دادن به فقر کودکان شده است.

او خواستار تلاش مضاعف برای اطمینان از دسترسی همه کودکان به خدمات ضروری، از جمله آموزش، تغذیه، مراقبت‌های بهداشتی و حمایت اجتماعی شد.

گزارش گفته است که کودکان بیش از ۵۰ درصد جمعیت شدیداً فقیر را در سطح جهان تشکیل می‌دهند، در حالی که تنها یک سوم جمعیت جهان کودکان استند.

در گزارش آمده است: "نزدیک به ۹۰ درصد از کودکانی که در فقر شدید گرفتار شده ‌اند در کشورهای جنوب صحرای افریقا یا جنوب آسیا زندگی می‌کنند."

بر اساس گزارش یونیسف، رشد سریع جمعیت و اقدامات "محدود" حمایت اجتماعی به افزایش شدید کودکان فقیر کمک کرده است.

اما در افغانستان، بر اساس سروی اخیری که سازمان حفاظت از کودکان در برخی ولایت‌های این کشور انجام داده، سه چهارم کودکان (۷۶.۱ درصد) گفته اند که نسبت به سال گذشته کمتر غذا می‌خورند.

این سازمان با اشاره به کمبود بودجه شدید سازمان‌های امدادرسان در افغانستان گفته است که بدون پول بیشتر، پاسخ‌های کمکی فلج خواهد شد و کودکان گرسنه، سوتغذیه و بیمار در افغانستان بیشتر می‌شوند.

به گفتۀ این سازمان، زمان برای کودکان افغانستان رو به پایان است. از همین‌رو جامعه جهانی باید برای جلوگیری از سوق دادن کودکان بیشتر از بحران گرسنگی به فاجعه اقدام کند.

تاثیر منازعات و عدم آموزش

بر اساس گزارش جدید صندوق وجهی کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و بانک جهانی، کودکانی که در محیط‌های روستایی زندگی می‌کنند و آن‌هایی که در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که سرپرست آن تحصیلات کمی دارد یا اصلاً تحصیلی ندارد "به طور قابل‌توجهی بیشتر تحت تاثیر فقر شدید" قرار دارند.

یونیسف و بانک جهانی در این گزارش تخمین زده اند که که از هر سه کودک در کشورهای متاثر از درگیری، یک کودک در خانواده‌های بسیار فقیر زندگی می‌کند.

این گزارش هشدار می‌دهد که با نرخ‌های فعلی کاهش، هدف توسعه پایدار برای پایان دادن به فقر شدید کودکان تا سال ۲۰۳۰ محقق نخواهد شد.

این در حالی است که فولکر ترک، مسوول حقوق سازمان ملل متحد، در نشست شورای حقوق بشر اوایل این هفته، پیشرفت ناکافی جهان برای رسیدن به این هدف را "شکست وحشتناک حقوق بشر جمعی" خواند.

قرار است که این موضوع در دستور کار هفته سطح عالی مجمع عمومی سازمان ملل متحد (۱۸ تا ۲۲ سپتمبر) قرار بگیرد. در این اجلاس رهبران جهانی درباره راه رسیدن به اهداف توسعه پایدار بحث خواهند کرد.