کاکر: خروج عجولانهٔ امریکا از افغانستان سبب افزایش حملات در پاکستان شده است

انوارالحق کاکر

انوارالحق کاکر، سرپرست صدارت پاکستان، می‌گوید که گروه‌های تندرو در حملات مکرر و مرگبار علیه نیروهای پاکستانی از تجهیزات نظامی بجا مانده از نیروهای امریکایی در افغانستان کار می‌گیرند.

کاکر افزود: "خروج عجولانه [امریکا از افغانستان] نه تنها تاثیری بر پاکستان، بلکه بر آسیای مرکزی، چین، ایران و تمام منطقه داشته است... آنان اکنون می‌توانند سربازان ما را هدف قرار دهند."

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان در پی خروج نظامیان امریکایی از آن کشور، حملات تندروان بر نیروهای نظامی و پولیس پاکستان به یک امر معمول مبدل شده است.

خشونت‌ها در هشت ماه نخست سال جاری در پاکستان سبب مرگ صدها تن از نیروهای امنیتی این کشور، به شمول بیش از ۲۰۰ نظامی شده است.

کاکر در جریان یک سخنرانی تلویزیونی گفت: "متاسفانه خروج عجولانهٔ نظامی ایالات متحده و متحدین ناتو [از افغانستان] دلیل ظهور مجدد تروریزم در خیبرپشتونخوا و بلوچستان، است."

این در حالی است که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، از چگونگی خروج نیروها از افغانستان دفاع کرده و آنرا یک رویداد تاریخی خوانده است.

کاکر در حالی با رسانه‌ها در اسلام آباد در این مورد صحبت کرد که یک روز پیش حملهٔ انتحاری در شهرک بنو جان نه نظامی را گرفت و شماری دیگری را زخمی کرد.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید حملهٔ انتحاری در پاکستان جان نه نظامی را گرفت

سرپرست صدارت پاکستان گفت که رهبران این کشور تلاش کردند امریکا را به یک "خروج مسوولانه" ترغیب کنند تا اطمینان حاصل شود که گروه‌های تروریستی به تجهیزات جنگی آن دسترسی پیدا نکنند.

او ادعا کرد که گروه‌های مخالف حکومت پاکستان مانند تحریک طالبان پاکستانی و شورشیان قومی بلوچ دست به اعمال تروریستی زده و اکنون با تجهیزات نظامی امریکایی مانند، تفنگ‌های تعرضی و عینک‌های شب‌بین تجهیز شده اند.

این مقام پاکستانی علاوه کرد که این تجهیزات نظامی، قابلیت‌های تروریستان و سایر گروه‌ها را در منطقه تقویت کرده است.

نیروهای امریکایی و بین المللی در ماه اگست سال ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون شده و طالبان یک بار دیگر پس از ۲۰ سال جنگ بر این کشور مسلط شدند.

وزارت دفاع ایالات متحده سال گذشته با نشر گزارشی گفت که به ارزش بیش از ۷.۱ میلیارد دالر تجهیزات نظامی که توسط ایالات متحده فراهم شده بود، پیش از سقوط حکومت پیشین در افغانستان موجود بود.

بر اساس این گزارش، اردوی ایالات متحده پیش از خروج تقریباً تمامی تجهیزات عمدهٔ که نیروهای امریکایی در افغانستان از آن کار می‌گرفتند، یا تخریب یا هم انتقال داده بود.

پاکستان ادعا می‌کند که پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، فعالیت‌های تروریستی در پاکستان افزایش یافته است.

اسلام آباد همچنان ادعا دارد که تحریک طالبان پاکستانی و سایر گروه‌های تندرو در خاک افغانستان پناهگاه دارند، آزادانه گشت و گذار داشته و حملات فرامرزی را طرح‌ریزی می‌کنند.

اما طالبان افغان این اتهامات را کرده و می‌گویند که به هیچ گروهی اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده کنند.

حکومت طالبان همچنان می‌گوید که تسلیحات به جا مانده از نیروهای امریکایی از مرز‌های این کشور به بیرون انتقال داده نشده است.