وزارت امور خارجۀ پاکستان با اشاره به دیدار اخیر مقامهای این کشور با طالبان در اسلامآباد، گفته است که آنان خواهان حل مشکلات میان کابل و اسلامآباد از طریق گفتگو اند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی این وزارت روز پنجشنبه ۱۲ دسمبر (۲۲ قوس) به خبرنگاران گفت که امیدوار اند تا طالبان در برابر گروههای تروریستی که امنیت آن کشور را تهدید میکنند، اقدامات جدی را در داخل افغانستان روی دست گیرند.
وزارت خارجه پاکستان چهار روز پیش گفته بود که اسحاق دار، وزیر خارجه این کشور با احمد شکیب، سفیر طالبان در اسلامآباد دیدار کرده و دو طرف دربارۀ گسترش روابط میان دو کشور توافق کردهاند.
همچنان سفارت افغانستان در اسلامآباد که توسط طالبان اداره میشود، در صفحۀ اجتماعۀ ایکس گفته بود که در این دیدار، دو طرف دربارۀ روابط دوجانبه، تجارت، اتصال منطقهای، مشکلات مهاجران افغان، دانشجویان افغان و موارد دیگر بحث کردند.
پیش از این، عبیدالرحمان نظامانی، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان دیدار کرده و آنان بر تقویت روابط و همکاری دوجانبه میان کابل و اسلامآباد تاکید کرده بودند.
بلوچ افزود که پاکستان همواره از گفتگوهای سازنده با حکومت طالبان پشتیبانی کرده و کشورش میخواهد تمامی مسایل میان دو کشور به شمول نگرانیهای جدی امنیتی، از طریق گفتگوها حل و فصل شود.
او افزود: "نگرانی پاکستان در مورد، گروههای تروریستی که در داخل افغانستان، مخفیگاهها پیدا کردهاند و با مصوونیت از مجازات در برابر پاکستان اقدام میکنند، همچنان در دستور کار گفتگوهای پاکستان و افغانستان است. ما همچنان بر حل این مسایل از طریق گفتگوها تاکید کردهایم."
سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان تاکید کرد که کشورش امیدوار است تا گروههای تروریستی مستقر در افغانستان امنیت این کشور را تهدید نکنند.
مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که پس از حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان، تندروان مرتبط با تحریک طالبان پاکستان یا تیتیپی، حملات خود را از پناهگاههای امن شان در افغانستان تشدید بخشیده اند.
تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه های تندرو مستقر در پاکستان، از سالها به اینسو حملات را در داخل پاکستان انجام میدهند، اما همواره مقامهای پاکستانی ادعا کردند که این حملات از داخل افغانستان سازماندهی و اجرا میشود.
حکومت طالبان در افغانستان همواره ادعای پاکستان مبنی بر فعالیت گروههای تروریستی را در این کشور رد کرده و مقامهای پاکستانی را ترغیب کرده اند که نباید بار مسوولیت ناکامیهای امنیتی خود را به دوش افغانستان بیاندازند.