وزارت امور خارجۀ پاکستان بار دیگر، طالبان را به پناهدادن گروههای تروریستی در افغانستان متهم کرده و گفته است که نگرانی خود، دربارۀ دستیافتن این گروهها به سلاحهای پیشرفته را با مقامهای امریکایی شریک کردهاند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی این وزارت روز پنجشنبه ۲۱ نومبر (اول قوس) به خبرنگاران گفت که آنان با مقامهای امریکایی در مورد امنیت و تروریزم در منطقه که این موضوع برای هر دو کشور نگرانکننده است، در ارتباط اند.
بلوچ افزود: "ما نگرانیهای خود را در مورد تهدیدات تروریستی که پاکستان از افغانستان با آن، روبرو است و این گروهها تجهیزات پیشرفتۀ نظامی را به دست آوردهاند و همچنان به کشتار اتباع پاکستانی ادامه میدهند، را ]با مقامهای امریکایی[ شریک کردهایم."
به گفتۀ این مقام پاکستانی، اسلامآباد و واشنگتن تلاش میکنند، تا اطمینان حاصل کنند که طالبان به تعهدات شان در امر مبارزه با تروریزم عمل کرده و از پناهدادن به گروههای تروریستی در این کشور دست میبردارند.
او افزود: "ما باورمندیم که تروریزم نه تنها برای افغانستان، بلکه برای کشورهای همسایۀ افغانستان، به شمول پاکستان و همچنان برای تمام جهان یک تهدید است. این مهم است که مقامات افغانستان علیه گروههای تروریستی که در داخل این کشور پناهگاه دارند، اقدام کنند."
بلوچ از هیچ گروه تروریستی در افغانستان نام نبرد، اما اضافه کرد که در روزهای اخیر، مقامهای این وزارت با نمایندگان ویژه روسیه و چین برای افغانستان، نیز در اسلامآباد دیدار کرده و آنان، نگرانی خود را در مورد حضور و فعالیت این گروهها شریک کردهاند.
طالبان همواره ادعاها در مورد حضور گروههای تروریستی در افغانستان را رد کرده و گفته اند که هیچ تهدیدی از این کشور متوجه همسایگان افغانستان، منطقه و جهان نیست.
این در حالی است که دو روز پیش، یو شاویونگ، نمایندۀ ویژۀ چین برای افغانستان، با ابراز نگرانی از حضور و فعالیت "بیش از ۲۰ گروه تروریستی" در افغانستان، از تهدیدی که از این ناحیه متوجه امنیت چین و دیگر کشورهای منطقه میشود، هشدار داد.
این مقام چینی در مصاحبه با مرکز گفتگوهای بینالمللی بیجینگ گفت: "پیش از حضور ایالات متحده، یک یا دو گروه تروریستی در افغانستان فعال بود، اما اکنون بیش از ۲۰ گروه تروریستی در این کشور فعالیت دارند."
یو تاکید کرد که چین در صدد نفوذ یا کنترول در افغانستان نیست. او ضمن ابراز حمایت کشورش از یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات بر اهمیت تشکیل "حکومت معتدل و همهشمول" در این کشور تاکید کرد.
پیش از این نیز، مقامات پاکستانی مدعی شده بودند که پس از خروج نظامیان خارجی از افغانستان و مسلط شدن طالبان بر آن کشور، تندروان مرتبط با تحریک طالبان پاکستان یا تی پی پی، حملات خود را از پناهگاههای امن شان در افغانستان تشدید بخشیده اند.
تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه های تندرو مستقر در پاکستان، از سالها به اینسو حملات را در داخل پاکستان انجام میدهند، اما همواره مقامهای پاکستانی ادعا کردند که حملات مرگبار تندروان با استفاده از سلاحهای مدرن ساخت ایالات متحده علیه نیروهای امنیتی پاکستان، رو به افزایش نهاده است.
اما پیش از آن، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید، این ادعاها را که گویا نظامیان امریکایی در هنگام خروج از افغانستان در اگست ۲۰۲۱ تسلیحات و تجهیزات نظامی را جاگذاشتند و طالبان پاکستانی به آن دسترسی یافته اند "مضحک" خواند.
به گفتۀ وی آنچه را که ایالات متحده در طول ۲۰ سال حضور در افغانستان با تصویب و مشوره کانگرس انجام داد "مسلح سازی و کمک به اکمال نظامی نیروهای ملی امنیتی افغان" بود.
گروه