سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان روز پنجشنبه ۱۴ نومبر (۲۴ عقرب) حکومت طالبان در افغانستان را هشدار داد که تقاضای اسلامآباد مبنی بر مبارزه با گروههای تروریستی را جدی گرفته و صبر مردم پاکستان را نیازماید.
ممتاز زهرا بلوچ در یک کنفرانس خبری از مقامهای طالبان در افغانستان خواست تا در برابر "گروههای تروریستی فعال در داخل مرزهای شان" گامهای محکم بردارند. او گفت: "در خصوص تهدیدات تروریستی که از سوی نهادها و افراد در افغانستان با آن همواره روبرو استیم، صبر مردم پاکستان نباید آزمایش شود."
بلوچ یکبار دیگر ادعای مقامهای پاکستانی را تکرار کرد و گفت: "افغانستان نباید اجازه دهد که از خاک آن کشور برای تروریزم علیه پاکستان یا هر کشور همسایهٔ دیگر استفاده شود."
حکومت طالبان در افغانستان همواره ادعای پاکستان مبنی بر فعالیت گروههای تروریستی را در این کشور رد کرده و مقامهای پاکستانی را ترغیب کرده اند که نباید بار مسوولیت ناکامیهای امنیتی خود را به دوش افغانستان بیاندازند.
در تازه ترین مورد، پس از حملۀ انتحاری روز شنبه در شهر کویتۀ ایالت بلوچستان که در آن دهها نفر به شمول نیروهای امنیتی پاکستان کشته و زخمی شدند، خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، حکومت طالبان را در افغانستان متهم کرد که به گروههای "تروریستی" اجازه داده تا از خاک آن کشور علیه پاکستان استفاده کنند.
اما حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، روز دوشنبه ۱۱ نومبر (۲۱ عقرب) در یک پیام ویدیویی که از طریق تلویزیون ملی تحت کنترول این گروه نشر شد، در واکنش به اظهارات وزیر دفاع پاکستان گفت: "افغانستان دیگر تهدیدی برای هیچ کسی نیست. پاکستان نباید مشکلات خود را به دوش ما بیاندازد و باید راه حلی برای مشکلات داخلی خود جستجو کند."
حکومت پاکستان حتا پیش از حاکم شدن طالبان بر افغانستان نیز ادعا میکرد که تروریستان از داخل افغانستان حملات شان را بر پاکستان طراحی و انجام میدهند، اما مقامهای جمهوریت همواره پاکستان را به آموزش، تمویل و تسلیح تروریستان به شمول گروه طالبان متهم میکردند.
سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان، همچنین در مورد ادعاهای مبنی بر حمایت هند از گروههای تروریستی فعال در منطقه، ابراز نگرانی شدید کرده و آن را مایهٔ بیثباتی در منطقه عنوان کرد.
بلوچ با اشاره به بازداشت یک افسر قوای بحری هند که به گفتهٔ وی "در جاسوسی و فعالیتهای تروریستی در بلوچستان" دخیل بود، هند را به حمایت از گروههای تروریستی متهم کرد.
براساس آمار انستیتیوت مطالعات امنیتی و جنگ پاکستان، در سه ماه -اگست، سپتمبر و اکتوبر- کم از کم ۲۲۸ حملهٔ تروریستی و رویداد امنیتی در پاکستان رخ داده است که در اثر آن صدها نفر کشته و زخمی شده اند. بیشتر این حملات در ایالتهای خیبرپشتونخوا و بلوچستان که هم مرز با افغانستان است، به وقوع پیوسته است.
در تهیه این مطلب از گزارش روزنامهٔ اکسپرس تربیون پاکستان کار گرفته شده است.