بحران اقتصادی پاکستان؛ شریف: ناگزیر شرایط سخت صندوق بین‌المللی پول را بپذیریم

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، روز جمعه ۲۴ فبروری (پنجم حوت) گفت که پاکستان ناگزیر است شرایط سخت قرارداد با صندوق بین المللی پول را بپذیرد تا راه نجاتی برای بحران اقتصاد کشورش فراهم شود.

آقای شریف در نشستی با مقامات ارشد امنیتی پاکستان که به صورت زنده از تلویزیون پخش می‌شد گفت: "ما ناخواسته باید شرایط سختگیرانه صندوق بین‌المللی پول را بپذیریم."

سقوط شدید ارزش روپیه، تورم روز افزون و کمبود انرژی سبب شده است تا اقتصاد پاکستان در پرتگاه سقوط قرار گیرد و اکنون اسلا‌آباد امیدوار است صندوق بین المللی پول به این کشور قرضه بدهد تا از سقوط اقتصاد آن جلوگیری شود.

مقامات پاکستانی از اوایل ماه فبروری در حال مذاکره با صندوق بین المللی پول بر سر مسایل پالیسی مالی بوده اند و امیدوارند توافقی را در سطح پایین امضا کنند تا وجوه یک میلیارد دالری را که از اواخر سال گذشته به حالت تعلیق درآمده است، باز کند.

پاکستان قبلاً مجموعه‌ای از اقدامات، از جمله تعیین نکردن نرخ ارز در بازار آزاد، افزایش تعرفه مواد سوخت و برق، حذف کمک‌های مالی و وضع مالیات بیشتر برای ایجاد درآمد و کاهش کسر مالی را اتخاذ کرده است.

این اقدامات ریاضت اقتصادی حکومت پاکستان احتمالاً باعث کاهش بیشتر اقتصاد و افزایش تورم که در ماه جنوری ۲۷.۵۰ درصد بود، خواهد شد.

پاکستان با بدترین بحران اقتصادی که در چندین دههٔ گذشته پیشینه نداشته، دست و پنجه نرم می‌کند و این کشور پر جمعیت فقط ۳.۷ میلیارد دالر در بانک دولتی سرمایه دارد که با این پول پاکستان می‌تواند قیمت سه هفته کالای وارداتی را بپردازد.

شریف بدون اشاره به جزییات گفت که یک "کشور دوست" نیز منتظر تایید این توافق است تا از پاکستان حمایت کند.

وزارت مالیه پاکستان روز چهارشنبه ۲۲ فبروری (سوم حوت) اعلام کرد که چین قرضهٔ جدید ۷۰۰ میلیون دالری را به پاکستان فراهم می‌کند که از آن برای مبارزه با بحران اقتصادی و تقویت ذخایر ارزی این کشور استفاده خواهد شد.

اسحاق دار، وزیر مالیه پاکستان، روز جمعه ۲۴ فبروری گفت که بانک مرکزی پاکستان این پول را دریافت کرده است.

صدراعظم پاکستان گفته است که امیدوار است با برآورده کردن شرایط صندوق بین المللی پول، این کشور بتواند برای بازکردن وجوه ۶.۵ میلیارد دالری با این سازمان به توافق برسند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز استفاده شده است.