حکومت طالبان در واکنش به اظهارات برخی مقامات امریکایی در مورد آمار جنگجویان داعش گفته است که این گروه بزرگنمایی میشود و با واقعیت تطابق ندارد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، ناوقت روز جمعه ۲۴ مارچ (چهارم حمل) در تویتی گفته است که جنگجویان داعش در افغانستان سرکوب شده و آمار آنان به مراتب از قبل کم شده است.
او نگاشته است: "دلچسپی مسوولین امریکایی با این موضوع و نیز بزرگنمایی آنها، خود همکاری با گروه داعش و نیز کمپاین به نفع آنها است که باید متوقف شود."
این در حالی است که مایکل کوریلا، فرمانده ارشد نیروهای مرکزی ایالات متحده، دو هفته قبل گفته بود که تا شش ماه دیگر شاخه خراسان گروه داعش که در افغانستان است، خواهد توانست به منافع امریکا و دیگر کشورهای غربی بیرون از افغانستان حمله کند.
جنرال کوریلا افزوده بود که داعش به خارجکردن نبرد شان از مرزهای افغانستان نزدیک شده تا منافع امریکا و کشورهای غربی را در آسیا یا اروپا هدف قرار دهد.
در این حال، سازمان پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه گفته که شمار تندروان شاخهٔ خراسان داعش در افغانستان به ۶۵۰۰ رسیده است و بیشتر این تندروان در ولایات شمالی افغانستان مستقر اند.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، اناتولی سدروف، لویدرستیز این پیمان، به تاریخ ۱۴ فبروری (۲۵ دلو) در یک نشست خبری گفت که تا ۴۰۰۰ نفر از تندروان شاخهٔ خراسان داعش در نزدیکی مرز تاجیکستان در ولایتهای بدخشان، کندز و تخار افغانستان جابجا شدهاند.
قبل بر این، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان، نگرانی از افزایش فعالیتها و تواناییهای گروه داعش را بیشتر ناشی از ناآگاهی از وضعیت کنونی افغانستان دانسته و گفته بود که نسبت به ۲۰ سال گذشته، مرزهای افغانستان هم اکنون بیشتر تحت کنترول است.
متقی به تاریخ ۱۸ مارچ (۲۷ حوت) در مصاحبه با تلویزیون ملی که تحت کنترل حکومت طالبان است، گفت که هیچ شبه نظامی داعش در افغانستان وجود ندارد و این گروه با استفاده از جنگجویان خارجی خود از خارج حملاتی را در افغانستان انجام میدهد، اما از هیچ کشوری نام نبرد.
برخی از کارشناسان امنیتی و نظامی افغانستان با اشاره به حملات داعش به دفتر والی طالبان در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ و همچنان وزارت امور خارجه و چندین سفارت خارجی در کابل میگویند که این گروه توانایی حمله بر اهداف مهم در افغانستان را دارد.
محمد یوسف امین زازی، کارشناس نظامی، میگوید که شبه نظامیان خارجی در همه گروههای تروریستی حضور دارند، چون در جریان مبارزه با قشون سرخ شوروی وقت از همه کشورها به نام جهاد وارد افغانستان شدند.
این کارشناس نظامی با اشاره به فعالبودن تندروان خارجی و داخلی در میان جنگجویان داعش و انجام برخی حملات آنها در داخل افغانستان گفت که برای جلوگیری از حضور، تجهیز و آموزش گروههای مسلح در افغانستان به تفاهم و همکاری با جامعه جهانی و کشورهای منطقه نیاز است.
اسدالله ندیم، دیگر کارشناس نظامی ، استخباراتی به این باور است که داعش در افغانستان حضور دارد و مقامات طالبان حقیقت را پنهان میکنند.