پس از آنکه خبر کشته شدن چند فرمانده ضد طالبان به شمول اکمل امیر و بصیر احمد اندرابی در شبکههای اجتماعی نشر شد، طیف وسیعی از سیاستمداران ضد طالبان و کاربران رسانههای اجتماعی به این خبر واکنش نشان دادند.
"جبههٔ آزادی افغانستان" با نشر اعلامیهای در شبکههای اجتماعی گفته است که شش تن از اعضای آن جبهه به شمول بصیر اندرابی، فهیم سالنگی، برهان اندرابی، قربان علی بامیانی، صبور فاریابی، و حسین سمنگانی در جریان چند روز درگیری مستقیم با طالبان کشته شدند.
با آنکه شماری از سیاستمداران و کاربران رسانههای اجتماعی کشته شدن اکمل امیر، یکی از فرماندهان "جبههٔ آزادی افغانستان" را تایید کرده و مرگ وی را به خانوادهاش تسلیت گفته اند، جبهه آزادی افغانستان گفته است که کشته شدن فرمانده اکمل امیر را هنوز تایید نمیکند. این جبهه تصاویری را گویا جسد اکمل امیر را نشان میدهد "جعلی" خوانده است.
در این اعلامیه همچنین آمده است که "جنگهای شدیدی در سه روز گذشته بین دو طرف در ارتفاعات سالنگ جنوبی صورت گرفته و ادعا شده است که بیشتر از ۳۰ تن از ملیشه های طالبان در این نبردها کشته شده اند.
اما یکی از بستگان اکمل امیر، فرمانده نیروهای ویژهٔ اردوی پیشین افغانستان، در صحبت با صدای امریکا کشته شدن او را تایید کرده و گفته است که طالبان خانهٔ وی را در کابل را نیز محاصره کرده اند.
به گفتهٔ این منبع که نخواست نامش گرفته شود، اکمل امیر، یکی از فرماندهان ارشد "جبههٔ آزادی افغانستان" در جریان جنگ با طالبان در کوههای میان ولسوالی شتل پنجشیر و ولسوالی سالنگ کشته شد.
احمد مسعود، رهبر ''جبههٔ مقاومت ملی افغانستان'' در صفحه رسمی تویتر این جبهه ضمن ابراز تسلیت به خانوادههای اندرابی و امیر گفته است که آنان در '' یک نبرد چندین ساعته در برابر گروه تروریست و جاهل طالب، همراه با تعدادی از یاران شان جام شهادت نوشیدند و به جادوانگان پیوستند."
رحمتالله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان، در تویتی با نشر تصاویر این دو فرمانده ضد طالبان گفته است: "شجاعت و فداکاری آنها همیشه در یادها خواهد ماند."
صلاحالدین ربانی، وزیر خارجهٔ پیشین حکومت افغانستان، در صفحهٔ رسمی فیسبوکاش به کشته شدن اکمل امیر و عبدالبصیر اندرابی واکنش نشان داده و گفته است که کشته شدن آنان "با شماری از همراهان دلیرشان در دفاع از آزادی و عزت مردم افغانستان، مایهی اندوه فراوان است."
عطا محمد نور، والی پیشین بلخ، نیز در صفحهٔ رسمی فیسبوک خود اکمل امیر و بصیر اندرابی را ''قهرمان'' خطاب کرده و گفته است که آنان "دو چهرهٔ نامدار، شجاع، متین و استواری بود که در صفوف نیروهای دفاعی و امنیتی کشور از شهرت بلندی برخوردار بودند و پس از تسلط طالبان نیز با شیوههایی مسوولیت خود را ادا کردند و سرانجام در پی توطیه جاسوسان، جانهای شان را از دست دادند."
شمار زیادی از کاربران رسانههای اجتماعی نیز به خبر مرگ این نظامیان اردوی پیشین افغانستان واکنش نشان داده اند.
نجیب ننگیال، یکی از کاربران تویتر در واکنش به خبر مرگ فرمانده امیر نوشته است: "خبر شهادت فرمانده اکمل امیری و یارانش دردناک است. سرش را برای عزت و ناموس افغانستان داد..."
پس از مسلط شدن گروه طالبان بر افغانستان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ شماری از فرماندهان شناخته شدهٔ اردوی پیشین افغانستان به شمول نیروهای ویژه به صفوف جبهات مقاومت ضد طالبان پیوسته و از آن زمان تا کنون در شماری از ولایتها به ویژه پنجشیر، ولسوالیهای سهگانهٔ اندراب ولایت بغلان و برخی ولسوالیهای بدخشان و تخار درگیریهای پراگنده با طالبان داشته اند.