شورای امنیت بار دیگر از سیاست‌های طالبان در قبال زنان و دختران افغان ابراز نگرانی کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۷ دسمبر (هفتم جدی) در بیانیه‌ای بار دیگر از پالیسی‌ها و اقدامات طالبان در افغانستان که دسترسی زنان و دختران افغان را به حقوق بشری و آزادی‌های اساسی آنان محدود کرده،‌ ابراز نگرانی کرد.

در بیانیه‌ای اعضای شورای امنیت بر لزوم تامین مشارکت "کامل، مساوی، معنادار و مصون" زنان و دختران برای آینده و توسعهٔ درازمدت در افغانستان تاکید کرده و از طالبان خواستند که فوراً این پالیسی‌ها را لغو کنند.

در بیانیه همچنان از طالبان خواسته شده تا تصمیم اخیرشان در مورد تعلیق دسترسی زنان و دختران به آموزش در نهادهای طبی خصوصی و دولتی را "به سرعت" تغییر دهند.

اعضای شورای امنیت گفته اند که تحولات مثبت در این عرصه منجر به برقراری اعتماد میان طالبان و جامعه جهانی خواهد شد.

پیش از این فرستادگان و نمایندگان ویژه شماری از کشورها و جامعه جهانی برای افغانستان از جمله ایالات متحده در بیانیهٔ مشترک، ممنوعیت تحصیل زنان و دختران افغان در انستیتیوت‌های طبی را یک نگرانی جدی خوانده بودند.

در بیانیه همچنان تاکید شده که "رسیدن به ثبات درازمدت در افغانستان مستلزم یک گفتگوی معتبر و فراگیر ملی که منجر به یک نظام سیاسی نماینده و فراگیرشود، رهبران سیاسی پاسخگو و دولتی که تعهدات بین المللی خود را برآورده سازد، می‌باشد".

در بیانیه آمده است: "این ممنوعیت جدید پیامدهای مخربی برای تمام افغان ها، به ویژه مادران و نوزادان – چه متولد شده و چه هنوز متولد نشده، چه پسران و چه دختران – خواهد داشت و سیستم مراقبت‌های صحی از قبل شکننده را بیشتر بی ثبات خواهد کرد."

طالبان در تازه‌ترین اقدام سختگیرانه بر زنان در افغانستان، به انستیتیوت‌های طبی که زنان و دختران در آن در بخش قابلگی، داروسازی، پروتز دندان، لابراتوار، اکسری، فزیوتراپی و پرستاری مصروف آموزش بودند، دستور داده اند که از این پس ثبت نام و ادامۀ آموزش دختران در این نهادهای آموزشی ممنوع است.

در بیانیهٔ علاوه بر نگرانی از حقوق دختران و زنان، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد نگرانی عمیق خود را از وضعیت کنونی اقتصادی و بشری در افغانستان ابراز داشتند. در این اعلامیه بر ادامهٔ ارایه کمک‌های بشری و اصلاح نظام بانکی و مالی در افغانستان تأکید شده است.

اعضای شورای امنیت گفته اند که تروریزم در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدی ترین تهدید برای صلح و امنیت در افغانستان و جهان بوده و افزوده اند که نباید از خاک افغانستان برای تهدید یا حمله به هر کشور دیگری، برنامه ریزی، تمویل اقدامات تروریستی، یا پناه دادن و آموزش دهشت افگنان استفاده شود.

در بیانیه از طالبان خواسته شده تا برای مبارزه با تروریزم اقدامات فعالی را روی دست بگیرند.

پس از آنکه طالبان بر افغانستان مسلط شدند، این کشور با بحران شدید بشری مواجه شده و همچنان محدودیت‌های طالبان در بخش‌های مختلف، به ویژه بر زنان و دختران به این بحران افزوده است.

طالبان در بیشتر از سه سال گذشته، محدودیت‌های شدید و سرکوب‌گرانه را بر زنان وضع کرده، آنان را از آموزش به سویۀ بالاتر از مکتب ابتداییه و کار در سازمان‌های دولتی و غیردولتی، سفر بدون محرم شرعی مرد، رفتن به پارک‌ها، حمام‌ها و کلب‌های ورزشی منع کرده اند، اقدامی که ملل متحد آنرا "آپارتاید جنسیتی" عنوان کرده است.