گروه طالبان میگوید که نشست دو روزۀ آنان با ایالات متحده روز سهشنبه ۳۰ نومبر (نهم قوس) در قطر به پایان رسید و این گروه از مقامات امریکایی خواستار آزادی دارایی های منجمد شده افغانستان و لغو تحریمها شده است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان گفته است که دو طرف در مورد مسایل سیاسی، اقتصادی، صحی، تعلیمی، امنیتی و بشردوستانه گفتگو و تبادل نظر کردند.
آقای بلخی در تویتی نوشته است: "طرف افغان در مورد امنیت به آنها اطمینان داده و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط داراییهای افغانستان، پایان تحریمها و فهرست سیاه و ارتباط ندادن مسایل بشردوستانه با ملاحظات سیاسی شد".
پس از ورود طالبان به کابل به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی بیش از ۹.۵ میلیارد دالر سرمایههای افغانستان را منجمد و دسترسی طالبان را به آن قطع کردند.
افزون بر آن، بانک جهانی تمویل پروژههای خود را در افغانستان متوقف کرد، صندوق بینالمللی پول یا IMF نیز انتقال ۴۵۰ میلیون دالر را که قرار بود به حکومت افغانستان بسپارد، به حالت تعلیق در آورد و آلمان اعلام کرد که ۳۰۰ میلیون دالر کمک آن کشور که قرار بود به حکومت افغانستان سپرده شود، انتقال داده نخواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان گفت: "در مجموع جلسات مثبت بود و هر دو طرف توافق کردند که چنین جلسات را ادامه دهند. "
تامس وست، نمایندهٔ ویژه ایالات متحده برای افغانستان، هیات امریکایی و امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ طالبان هیات طالبان را در مذاکرات دوحه رهبری میکردند.
تاکنون طرف امریکایی در مورد نتایج مذاکرات اظهار نظر نکرده است. اما پیش از این ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا، گفته بود که ایالات متحده علاوه بر مسایل مبارزه بر ضد دهشت افگنی، رسیدگی به مسایل مرتبط به بحران بشری افغانستان را نیز مورد بحث قرار خواهد داد.
آقای پرایس گفته بود که دو جناح در مورد "منافع ملی حیاتیما" به شمول مبارزه بر ضد گروه دولت اسلامی و القاعده، کمکهای بشری، اقتصاد ورشکستهٔ افغانستان و خروج مصوون شهروندان امریکایی و آنعده از افغان هایی که در ۲۰ سال گذشته با ایالات متحده کار کرده اند، بحث خواهند کرد.
قبل از نشست، حکومت طالبان نیز گفته بود که این دیدار فصل جدید در روابط سیاسی میان افغانستان و امریکا را باز خواهد کرد و به گفتۀ گروه طالبان موضوع تطبیق شرایط توافقنامه دوحه میان واشنگتن و این گروه شامل این مذاکرات خواهد بود.
این گفتگوها در حالی صورت میگیرد که گروههای کمک رسان بین المللی خواستار افزایش کمکهای مالی به افغانستان شده و ملل میگوید که حدود نیمی از جمعیت این کشور از گرسنگی حاد رنج میبرند.
در همین حال دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) از وضعیت موجود در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که یکی از بزرگترین بحرانهای بشری جهان در این کشور در حال شکل گرفتن است.
این دفتر روز دوشنبه ۲۹ نومبر در صفحۀ تویترش نگاشته است که از هر دو شهروند افغانستان، یکی آن نمیداند که غذای بعدیاش از کجا تامین خواهد شد. ملل متحد همچنین گفته است که از هر چهار زن حامله، یک زن و از هر دو کودک یکی آنان به سو تغذی مصاب اند.
نخستین نشست مقامهای امریکایی و طالبان به تاریخ نهم و دهم اکتوبر سال روان میلادی در دوحه، پایتخت قطر، صورت گرفت. در حال حاضر، سفارت امریکا در کابل، به قطر انتقال یافته است و این سفارت اوضاع افغانستان را از قطر زیر نظر دارد.