وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان میگوید که شاهراههای سالنگ و کابل – بامیان که بر اثر بارندگیهای شدید و سرازیر شدن سیلابها مسدود شده بودند، دوباره به روی تردد ترافیک باز شدند.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی این وزارت روز شنبه ۲۵ می (پنجم جوزا) با فرستادن پیامی به خبرنگاران گفت که سرازیر شدن سیلابها در سالنگها که سبب مسدود شدن این شاهراه شده بود، پس از حدود یکشبانه روز دوباره به روی موترها باز شده است.
حقشناس افزود که در حال حاضر این شاهراه به روی تمامی موترها باز شده، اما تلاشهای کارمندان ریاست حفظ و مراقبت سالنگها برای پاککاری بقایای مواد رسوبی از سطح جاده جریان دارد.
شاهراه سالنگ، یکی از شاهراههای کلیدی افغانستان است که کابل را به نه ولایت شمالی و شمال شرقی، وصل میکند. علاوه بر این، از این مسیر برای ترانزیت کالاهای تجارتی بین آسیای میانه و جنوب آسیا نیز استفاده میشود.
سخنگوی وزارت فواید عامه حکومت طالبان همچنان گفت که شاهراه بامیان – کابل که در اثر بارندگیهای شدید در قسمتهای درۀ غوربند ولایت پروان مسدود شده بود، دوباره باز شده است.
به گفتۀ حقشناس، این شاهراه ظهر روز گذشته به روی ترافیک مسدود شده بود و پس از تلاشهای قوای کار این وزارت، آنان موفق شدند تا آن را پس از چندین ساعت دوباره به روی ترافیک باز کنند.
بر بنیاد معلومات طالبان این سیلابها در چندین نقطۀ ولسوالیهای شینواری و سیاهگرد ولایت پروان سرازیر شده که افزون بر خسارات مالی بر باشندگان محل، به بخشهای زیادی از جادۀ عمومی کابل – بامیان آسیب رسانیده است.
افغانستان در یک ماه پسین شاهد سیلابهای مدهش بوده است. پیش از این ملل متحد گزارش داده بود که سیلابهای اخیر باشندگان ۲۱ ولسوالی را در ولایات بغلان، بدخشان و تخار از نظر جانی و مالی به شدت متضرر کرده است.
این در حالی است که در اثر سیلابهای مدهش که به تاریخ ۱۰ می (۲۱ ثور) در ولسوالیهای برکه، بغلان مرکزی، نهرین و بخشهای شهر پلخمری سرازیر شد، تا اکنون از جان باختن بیش از ۳۱۰ نفر گزارش شده و با در نظر داشت شدت این سیلابها، احتمال افزایش تلفات میرود.
همچنان در اثر سیلابها مدهش که به تاریخ ۱۷ می (۲۸ ثور) بیشتر در بخشهای فیروزکوه و ولسوالیهای دولتیار، شهرک، تولک، دولینه، مرغاب و لعل و سرجنگل و مرکز ولایت غور سرازیر شد، به گفته مقامات طالبان، کم از کم ۵۰ نفر جان باخته و دهها نفر دیگر ناپدید شدند.
طالبان گفته اند که افزون بر تلفات انسانی، این سیلابها خسارات زیادی را به باشندگان بسیاری ولایات به بار آورده و به تاسیسات عامه به شمول ساختمانهای مکاتب، کلینکها، شاهراههای عمومی زیانهای هنگفت وارد کرده است.