حکومت طالبان بیش از ۱۸ هزار گدا را از شهر کابل جمع آوری کرده است

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، آن کشور یکی از کم پیشینه‌ترین بحران‌های اقتصادی و بشری را تجربه می‌کند که سبب فقر و گرسنگی شدید و میزان بلند بیکاری شده است.

خبرگزاری باختر که زیر ادارۀ حکومت طالبان است از جمع آوری ۱۸ هزار و ۲۷۵ گدا از بخش‌های مختلف شهر کابل خبر داده است.

به نقل از این گزارش "کمیتۀ جمع آ‌وری گداها" به رهبری ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان از آغاز فعالیت خود تا اول قوس سال روان این تعداد گدا را جمع آوری و ارزیابی و تشخیص کرده است.

ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر گروه طالبان، در اواسط ماه اسد سال روان خورشیدی با صدور حکمی به معاونیت اقتصادی حکومت این گروه دستور داد که گداها را از شهر کابل جمع‌آوری و به مشکلات آنان رسیدگی کند.

حکومت طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که از میان گداهای جمع‌آوری شده ده هزار و ۷۱۸ آن زنان اند که پس از ارزیابی چهار هزار و ۲۵۲ نفر آنان مستحق و شش هزار و ۴۶۶ تن دیگر شان گداهای حرفه‌ای شناسایی شده‌اند.

به نقل از این اعلامیه، یک‌هزار و ۶۷۳ نفر از گداهای جمع آوری شده مردان اند که پس از ارزیابی طالبان، ۶۹۸ نفر آنان مستحق و یک‌هزار و ۷۵ نفر دیگر شان گداهای حرفه‌ای تشخیص شده اند.

افزون بر این، پنج‌هزار و ۸۸۴ کودک نیز در میان گداهای جمع آوری شده از شهر کابل شامل اند که به گفتۀ طالبان دو هزار و ۴۰۴ نفر آنان مستحق و سه هزار و ۴۲۰ نفر شان گداهای حرفه‌ای اند. در میان این کودکان ۶۰ کودک بی‌سرپرست نیز شامل اند که به گفتۀ طالبان پس از بایومتریک به مراکز آموزشی وزارت کار و امور اجتماعی فرستاده می‌شوند.

جمعیت هلال احمر افغانی چندی پیش روند توزیع کمک‌های نقدی به گداهای مستحق در شهر کابل را آغاز کرد که به گفتۀ مسوولان این نهاد، در این برنامه برای هر عضو خانواده‌های گداهای مستحق، ماهانه ۲۰۰۰ افغانی داده می‌شود. اما طالبان تا کنون نگفته اند که با گداهای حرفه‌ای چه می‌کنند.

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، آن کشور یکی از کم پیشینه‌ترین بحران‌های اقتصادی و بشری را تجربه می‌کند که سبب فقر و گرسنگی شدید و میزان بلند بیکاری شده است.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) روز چهارشنبه گزارش داد که با آغاز فصل زمستان و سرد شدن هوا، کم از کم ۲۴.۴ میلیون نفر در وضعیت ناامید کننده در افغانستان زندگی کرده و نیاز فوری به کمک‌هایی مانند لباس گرم، سرپناه و پول نقد برای گرم کردن خانه‌هایشان دارند.

پیش از آن کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ گفته بود که نیمی از جمعیت افغانستان (۲۰ میلیون نفر) با عدم مصوونیت جدی غذایی روبرو استند.

این سازمان افزود که مشکلات اقتصادی و در حال حاضر زمستان، زندگی میلیون‌ها نفر را در افغانستان بیشتر تهدید می‌کند. کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ بر ضرورت حمایت فوری بین‌المللی برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع تاکید کرده است.