طالبان: سفیر جدید اوزبیکستان اعتبارنامۀ خود را به متقی تحویل داد

اوبیک عثمانوف به تازگی به عنوان سفیر جدید اوزبیکستان در کابل گماشته شده و از دپلومات‌های با تجربۀ آن کشور به شمار می‌رد. او به گونۀ روان به زبان پشتو صحبت می‌کند.

وزارت امور خارجه حکومت طالبان می‌گوید که اویبک عثمانوف، سفیر جدید اوزبیکستان در کابل، کاپی اعتبارنامه‌اش را به امیر خان متقی، سرپرست این وزارت تحویل داده است.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی این وزارت روز چهارشنبه ۲۰ نوامبر (۳۰ عقرب) با نشر اعلامیه‌ای گفت که متقی به سفیر جدید اوزبیکستان اطمینان داده که آنان به همکاری شان در بخش‌های مختلف با این کشور ادامه خواهند داد.

در اعلامیه آمده است: "سرپرست وزارت خارجه، فعال بودن سفارت‎‌خانه های هر دو کشور را نشانۀ خوبی از پیشرفت در روابط دوجانبه (طالبان - تاشکند) عنوان کرده و تاکید کرد که گام‌های عملی در زمینۀ پروژه‌های بزرگ اقتصادی میان دو کشور برداشته شود."

وزارت خارجۀ حکومت طالبان همچنان به نقل از سفیر جدید اوزبیکستان گفته است که او تعهد کرده که در زمان ماموریت‌اش، برای توصعه و بهبود روابط میان میان افغانستان و اوزبیکستان تلاش خواهد کرد.

پیش از این، برخی از رسانه‌های اوزبیکستانی گزارش داده بودند که وزارت خارجۀ اوزبیکستان، یک دپلومات باتجربهٔ آن کشور را به صفت سفیر این کشور برای افغانستان گماشته است.

اوز، روزنامه اوزبیکستان به تاریخ ۲۷ اکتوبر (ششم عقرب) به نقل از مقام‌های آن کشور گزارش داد که اویبک عثمانوف، پس از تعیین به حیث سفیر جدید اوزبیکستان به کابل رسیده است.

این دپلومات اوزبیکستانی از سال ۱۹۹۸ به اینسو در سمت‌های مختلف وزارت خارجۀ اوزبیکستان، به شمول معینیت این وزارت، کار کرده است. بر بنیاد معلومات رسانه‌های اوزبیکستانی، اویبک عثمانوف در چهار سال اخیر، به حیث سفیر اوزبیکستان در پاکستان کار می‌کرد.

اوزبیکستان یکی از کشورهای آسیای میانه است که پس از تحولات سیاسی در افغانستان در سال ۲۰۲۱ روابط نزدیک خود را با حکومت طالبان حفظ کرد. این کشور در سال‌های اخیر نه تنها که فعالیت سفارت خود را در کابل متوقف نکرد، بلکه در تازه‌ترین مورد اعتمادنامۀ سفیر گروه طالبان به تاشکند را نیز پذیرفت.

نماینده حکومت طالبان به اوزبیکستان، عبدالغفار بحر است که در گذشته یک مقام قضایی در ولایت قندهار و کابل بود.

پس از سقوط حکومت افغانستان و روی کار آمدن حکومت طالبان که تفسیر سخت گیرانه‌ای را از قوانین اسلامی بر این کشور انفاذ کرده، هیچ کشوری تاکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

جامعۀ جهانی همواره از طالبان خواسته است که تا زمانیکه به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران احترام نگذارند، حکومت همه‌شمول ایجاد نکنند و روابط خود را با گروه‌های تروریستی قطع نکنند، حکومت آنان را به رسمیت نخواهد شناخت، اما این گروه نه تنها که این شروط را برآورده نکرده‌ بلکه به نقض شدید حقوق بشر در افغانستان ادامه داده است.