طالبان به مقام‌های پاکستانی: راه حلی برای مشکلات داخلی خود پیدا کنید

در ماه‌های اخیر، طالبان و مقام‌های پاکستانی بارها یک دیگر را به پناه دادن به گروه‌های ترروریستی به شمول تحریک طالبان پاکستان و شاخۀ خراسان داعش متهم کرده‌اند.

حکومت طالبان بار دیگر به اظهارات مقام‌های پاکستانی دربارۀ فعالیت گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان واکنش نشان داده و گفته است که اسلام‌آباد نباید مسوولیت خود را به عهدهٔ این گروه انداخته و برای حل مشکلات داخلی کشور شان اقدام کنند.

پس از حملۀ انتحاری روز شنبه در شهر کویتۀ ایالت بلوچستان که در آن ده‌ها نفر به شمول نیروهای امنیتی آن کشور کشته و زخمی شدند، خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، بار دیگر حکومت طالبان را متهم کرد که به گروه‌های "تروریستی" اجازه داده تا از خاک افغانستان علیۀ پاکستان استفاده کنند.

اما حمد‌الله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، ناوقت روز دوشنبه ۱۱ نومبر (۲۱ عقرب) در یک پیام ویدیویی که از طریق تلویزیون ملی تحت کنترول این گروه منتشر شد، گفته است: "افغانستان دیگر تهدیدی برای هیچ کسی نیست. پاکستان نباید مشکلات خود را به دوش ما بی‌اندازد و باید راه حلی برای مشکلات داخلی خود جستجو کند."

وزیر دفاع پاکستان در یک مصاحبۀ با تلویزیون جیونیوز آن کشور گفت که حکومت طالبان نتوانسته است که جلو فعالیت گروه‌های "تروریستی" را در داخل افغانستان بگیرد و مقامات این گروه در این راستا ناکام مانده اند. او هشدار داد که پاکستان باید در این مورد، اقدامات جدی را روی دست گیرد.

فطرت همچنان اضافه کرد که تشدید حملات در پاکستان هیچ ربطی به حکومت طالبان در افغانستان ندارد. او اضافه کرد: "این موضوعات هیچ ربطی به ما ندارد، امارت اسلامی [حکومت طالبان] به کسی اجازه نمی‌دهد که خاک افغانستان علیۀ دیگر کشورها استفاده شود."

مقام‌های پاکستانی در حالی طالبان را به پناه دادن به گروه‌های تروریستی متهم کرده اند که در ماه‌های اخیر، حملات تندروان در بخش‌های آن کشور افزایش یافته است. در آخرین مورد، در حملۀ روز شنبه در ایستگاه قطار در شهر کویتۀ پاکستان، کم از کم ۲۶ نفر از جمله سربازان و کارمندان قطار آهن کشته و ۶۲ نفر دیگر زخمی شدند.

اردوی آزادی‌بخش بلوچ که یک گروه جدایی‌طلب است، مسوولیت این حمله را که بر عهده گرفته است.

این حمله مرگبارترین حمله از ماه اگست سال روان میلادی بوده است. مقامات پاکستانی به تاریخ ۲۶ اگست گفتند که در جریان حملات تندروان جدایی طلب بر حوزه‌های پولیس، خطوط قطار آهن و شاهراه‌ها در ایالت بلوچستان، بیش از ۷۰ نفر کشته شده اند.

در ماه‌های اخیر، مقام‌های ارشد حکومت طالبان و پاکستانی بارها یک دیگر را به پناه دادن به گروه‌های تروریستی به شمول تحریک طالبان پاکستان و شاخۀ خراسان داعش متهم کرده اند.

مقامات ارشد پاکستان به شمول شهباز شریف، صدراعظم آن کشور، بار‌ها گفته‌اند که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناهگاه‌های امن دارند و از آنجا حملات شان را در داخل قلمرو پاکستان سازماندهی می‌کند.

اما مقامات طالبان در افغانستان با رد این ادعا گفته‌اند که اکثر جنگجویان داعش به هدف فعالیت‌های تخریبی از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و شاخۀ خراسان این گروه، در بخش‌هایی از ایالت‌های بلوچستان و خیبرپشتونخوا پاکستان مراکز آموزشی دارد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، به تاریخ ۳۰ سپتمبر (نهم میزان) با نشر اعلامیه‌ای گفت که داعش حملات‌ خود را در افغانستان و دیگر کشورهای منطقه از خاک پاکستان سازماندهی می‌کند.