طالبان هشت نفر به شمول زنان را در سه ولایت افغانستان شلاق زدند

با وصف انتقادات گستردهٔ بین‌المللی از مجازات متهمان توسط طالبان، این گروه از این اقدام دفاع کرده و آن را "درس عبرت" برای جامعه خوانده اند.(عکس ارشیف).

محکمۀ عالی طالبان از ادامۀ مجازات بدنی متهمان در شماری از ولایات مختلف افغانستان خبر داده و گفته است که در تازه‌ترین مورد، هشت نفر، به شمول زنان، را در ولایات، پروان، سمنگان و پکتیکا در محضر عام شلاق زده‌اند.

این ادارۀ طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که روز سه‌شنبه ۱۷ دسمبر (۲۷ قوس) پنج نفر به شمول دو زن را به اتهام "زنا و روابط نامشروع" در پروان در محضر عام دره زده‌اند.

به گفتۀ محکمۀ عالی طالبان، تمامی این افراد باشندگان ولسوالی سالنگ ولایت پروان بوده و حکم تعزیری بر آنان در استدیوم ورزشی شهر چاریکار و در حضور صدها نفر تطبیق شد.

بر اساس معلومات طالبان، این مردان و زنان از ۳۰ تا ۳۹ دره زده‌شده اند.

محکمۀ عالی طالبان اضافه کرده که افزون بر این، دو متهم به سه سال زندان، دو تن دیگر به دو سال زندان و یک متهم دیگر به شش ماه حبس تنفیذی محکوم شده‌اند.

همچنان طالبان گفته اند که سه نفر به شمول یک زن را در ولسوالی‌های خرم و سارباغ ولایت سمنگان "به اتهام فرار از منزل و روابط نامشروع" دره زده‌اند.

به گفتۀ محکمۀ عالی طالبان، این متهمان در محضر عام هر کدام ۳۹ بار شلاق زده شده و همچنان آنان از ده ماه تا دو سال زندان، محکوم به مجازات شده‌اند.

محکمۀ عالی طالبان همچنان از تطبیق حکم تعزیری بر یک مرد در ولسوالی جابران ولایت پکتیکا خبر داده است. به گفتۀ طالبان این مرد به اتهام "سرقت و دزدی" بازداشت و مجازات شده است.

اعدام‌ها و مجازات بدنی متهمان در محضر عام توسط طالبان با واکنش‌های زیادی روبرو بوده و بسیاری از نهادهای مدافع حقوق بشر، به شمول سازمان ملل متحد، همواره از طالبان خواسته اند تا از اعدام و تنبیۀ فزیکی متهمان دست بردارند.

با وصف انتقادات گستردهٔ بین‌المللی از مجازات متهمان از سوی طالبان در محضر عام، این گروه از این اقدام دفاع کرده و آن را "درس عبرت" برای جامعه خوانده اند.

ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، در پیام صوتی منسوب به وی که به مناسبت عید فطر ایراد شده بود، از اجرای حدود شرعی مانند قصاص و مجازات بدنی متهمان در محضر عام دفاع کرده و آن را در مطابقت با قوانین اسلامی خواند.

رهبر طالبان تاکید کرده است که احکام اسلامی را آنگونه که در زمان پیامبر اسلام تطبیق می‌شد، تطبیق خواهد کرد.