طالبان به جهان: مارا به رسمیت بشناسید زیرا این نیاز مشترک ما است

طالبان باردیگر از امریکا و کشورهای جهان خواسته است تا حکومت آنان را به رسمیت بشناسد و هشدار داده اند که اگر حکومت شان به رسمیت شناخته نشود، این کار نه تنها برای افغانستان بلکه برای جهان نیز عواقب ناگوار خواهد داشت.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به روز شنبه ۳۰ اکتوبر (۸ عقرب) دریک نشست خبری در کابل گفت:" به رسمیت شناختن افغانستان یک نیاز دوجانبه است. کشورهای جهان نیاز دارند که مارا به رسمیت بشناسند، زیرا اگر می‌خواهند که امنیت باشد و کدام تهدیدی متوجه شان نباشد، باید مارا به حیث یک کشور مسوول به رسمیت بشناسند که ماهم مسوولیت‌های خود را در قبال آنان ادا کنیم."

هیچ کشوری تا اکنون طالبان را که زمام قدرت را درماه اگست در افغانستان به دست گرفتند، به رسمیت نشناخته است و میلیاردها دالر سرمایه افغانستان در حال در خارج راکد شده است که افغان‌ها با مشکلات دشوار مواجه اند.

اکثر کشورها تاکید می ورزند که طالبان را تا زمان که یک حکومت همه شمول تشکیل نه دهند وزنان و اقلیت‌ها را در آن سهیم نسازند و به حقوق همهٔ افغان‌ها به شمول زنان و دختران احترام نگذارند، به رسمیت نه خواهد شناخت.

ذبیح الله مجاهد افزود که با امریکا و همه کشورها خواستار روابط دوجانبه اند، اما به هیچ کشور اجازه حضور نظامی در افغانستان داده نخواهد شد.

وی گفت:"ما می‌خواهیم با تمام سفارتخانه ها روابط داشته باشیم، امریکا حق دارد که در افغانستان حضور داشته باشد و با ما تعامل داشته باشد ولی این تعامل به معنی پذیرفتن پایگاه های نظامی آنان نخواهد بود، زیرا نیازی به آن وجود ندارد و افغانستان زیان زیادی را از اثر موجودیت حضور نیروهای خارجی و پایگاه های آنان متحمل شده است، دیگر مجالی برای مداخلات بیرونی نیست."

با آنهم، این سخنگوی گروه طالبان نگفت که آیا در مورد حضور نظامی امریکا یا کدام کشور دیگر با رهبران طالبان بحث یا پیشنهادی به این گروه صورت گرفته است یا نه.

گرچه حکومت طالبان تاهنوز توسط کدام کشوری به رسمیت شناخته نشده است‌، ولی مقامات بلند پایه شماری از کشورها در کابل و بیرون از افغانستان با رهبران طالبان دیدارهای داشته اند.

در اوایل هفته گذشته وانگ یی وزیر خارجه چین با مقامات طالبان در قطر گفتگو کرد.

ذبیح الله مجاهد گفت که چین تعهد کرده است که در بخش تاسیسات ترانسپورتی درافغانستان سرمایه‌گذاری خواهد کرد و اجازه خواهد که صادرات افغانستان از طریق پاکستان به بازار‌های چین راه یابد.