طالبان مانع پوشش رسانه‌ای اعتراضات زنان در کابل شدند

طالبان چندین خبرنگار را روز پنجشنبه ۲۱ اکتوبر (۲۹ میزان) بخاطر پوشش خبری اعتراضات به طرفداری از حقوق زنان در کابل مورد ضرب و شتم قرار دادند.

گروهی متشکل از حدود ۲۰ زن از نزدیک وزارت تعلیم وتربیه تا وزارت مالیه در کابل دست به راهپیمایی زده و خواستار حقوق شان شدند.

این زنان شعار‌های چون "ما حق تحصیل و کار نداریم" و "بیکاری، فقر، گرسنگی" را با خود حمل می‌کردند و نعره‌هایی مانند "آموزش را سیاسی نکنید" سر دادند.

طالبان برای یک و نیم ساعت نخست به زنان اجازه‌ای راهپیمایی دادند اما سپس به لت و کوب خبرنگارانی که برای پوشش اعتراضات آمده بودند، آغاز کردند.

در ابتدا یک خبرنگار خارجی با قنداق تفنگ یک جنگجوی طالب مورد هدف قرار گرفت و سپس یک عکاس نیز با لگد و مشت لت و کوب شد.

کم از کم دو خبرنگار دیگر نیز هنگام متفرق شدن توسط مشت و لگد طالبان تعقیب شدند.

زهرا محمدی، یکی از سازمان دهندگان اعتراضات، به خبرگزاری فرانس پرس گفت که زنان باوجود خطراتی که با آن روبرو هستند راهپیمایی می کنند.

او افزود: "وضعیت گونه‌ای است که طالبان به هیچ چیزی احترام نمی گذارند: نه خبرنگاران - خارجی و محلی - و نه زنان. "

خانم محمدی گفت: "مکاتب باید برای دختران بازگشایی شود. اما طالبان این حق را از ما گرفتند."

طالبان به تاریخ ۱۷ سپتمبر مکاتب پسران را بازگشایی کرده اما به دختران از صنف ششم به بالا اجازه حضور در مکاتب را ندادند. افزون برآن بسیاری از زنان را از بازگشت به محل کار نیز منع کرده اند.

خانم محمدی علاوه کرد:"پیام من به همه دختران و زنان این است: از طالبان نترسید، حتا اگر خانواده شما هم اجازه نمی‌دهند از خانه بیرون شوید. نترسید. بیرون بروید ، فداکاری کنید، برای حقوق خود بجنگید. ما باید این فداکاری را انجام دهیم تا نسل بعدی در آرامش باشند. "

این در حالی است که کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغان از عدم رسیدگی به قضایای خشونت علیه خبرنگاران از سوی طالبان انتقاد کرده و خواستار توجه در این زمینه شده است.

این کمیته ناوقت روز یکشنبه ۱۷ اکتوبر (۲۵ میزان) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که در دو ماه گذشته افراد طالبان چندین بار با خبرنگاران برخورد خشونت‌بار داشته اند، اما تا کنون به این قضایا رسیدگی نشده است.

پیش از این انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان گفته بود خبرنگارانی که در هفته‌های اخیر اعتراضات زنان را در کابل زیر پوشش خبری قرار دادند، توسط جنگجویان طالبان تهدید و لت و کوب شدند.

این انجمن گفت که پس از مسلط شدن طالبان، ۱۴ خبرنگار در شهر کابل توسط طالبان توقیف و لت و کوب شده اند.

با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، فعالیت رسانه‌ها در این کشور محدود شده و نیز کار خبرنگاری با مشکلات بیشتر مواجه شده است.