وزارت خارجهٔ حکومت طالبان ناوقت یکشنبه ۱۹ جون (۲۹ جوزا) گفته است که از موقف بریتانیا مبنی بر حمایتنکردن از مخالفت مسلحانه در برابر حکومت کنونی افغانستان و تعامل با "امارت اسلامی" استقبال میکند.
این اظهارات وزارت خارجهٔ طالبان پس از بیان شد که به دنبال خشونتهای اخیر در افغانستان، هوگو شورتر، شارژدافیر سفارت بریتانیا در افغانستان که ماموریتاش را از قطر پیش میبرد گفت که کشورش از هیچ کس، از جمله شهروندان افغانستان که به دنبال دستیابی به تغییرات سیاسی از طریق خشونت استفاده کرده، یا هرگونه فعالیتی که خشونت را برای اهداف سیاسی تحریک میکند، حمایت نمیکند.
وزارت خارجهٔ طالبان با استقبال از این موقف بریتانیا در اعلامیهای گفته است که "اذعان به این واقعیت که صلح و ثبات در افغانستان و تعامل مثبت با امارت اسلامی به نفع منطقه و جهان میباشد، قابل تقدیر است."
آقای شورتر تاکید کرده است که خشونت از هر نوعی که باشد به نفع افغانستان و جامعه جهانی نیست و بریتانیا از هر گونه حملات تروریستی ابراز تاسف میکند.
اوافزود: "برای ارتقای صلح و ثبات، ارایه حمایتهای بشردوستانه اساسی به مردم افغانستان و رسیدگی به نگرانیهای مشترک در مورد امنیت، هیچ جایگزینی برای تعامل عملی با حکومت فعلی افغانستان وجود ندارد و این کاری است که ما انجام میدهیم."
این اظهارات دپلومات بریتانیایی به دنبال حملات اخیر بر مسجدی در ولایت کندز و عبادتگاه هندوها و سیکها در کابل صورت میگیرد. در این دو حمله کم از کم سه تن کشته و ۱۳ تن دیگر زخمی شدند.
با این حال، باوجودیکه ده ماه از تسلط دوباره حکومت طالبان بر افغانستان میگذرد، هیچ کشوری حاکمیت این گروه را به رسمیت نشناخته است.
طالبان ایالات متحده را مانعی فرا راه مشروعیت بینالمللی حکومت این گروه میپندارند.
این در حالی است که ایجاد حکومت فراگیر، احترام به حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتها از مواردی است که جامعۀ بینالمللی بر آنها تاکید کرده تا راه را برای به رسمیت شناختن طالبان هموار کند.
کشورهای جهان تاکنون از به رسمیت شناختن رسمی طالبان به دلیل نگرانی از رفتار آنان با دختران و زنان و اتهامات نقض حقوق بشر علیه نظامیان و مقامات دولت پیشین افغانستان، امتناع ورزیده اند، اما جهت رساندن کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان به نحوی تعامل با طالبات را حفظ کرده اند.