وزارت خارجۀ حکومت طالبان گفته است که وضعیت جاری در قزاقستان را از نزدیک زیر نظر داشته و از ناآرامیهای اخیر در آن کشور نگران است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت ناوقت روز پنجشنبه ششم دسمبر (۱۶ جدی) در صفحۀ تویترش نگاشته است که آنان از معترضان و دولت قزاقستان میخواهند تا مشکلات موجود را از راه "گفتگو" و به گونۀ مسالمتآمیز حل کرده و ثبات و آرامی را در کشور شان برگردانند.
آقای بلخی قزاقستان را از "کشورهای همسایه و شریک تجارتی افغانستان" عنوان کرده و گفته است که حکومت طالبان امنیت و ثبات در منطقه را شرط اساسی برای رشد اقتصاد، تجارت و زندگی مرفۀ مردم میداند.
اعتراضات در قزاقستان که نفوس آن به ۱۹ میلیون نفر میرسد، در روزهای گذشته پس از آن سراسری شد که قیمت نفت در سالنو میلادی در آن کشور افزایش یافت.
معترضان گفته اند که با در نظر داشت این که قزاقستان یک کشور غنی از نفت است، افزایش قیمت نفت در آن کشور غیر منصفانه است.
این اعتراضات سبب شد تا کابینه این کشور استعفا دهد، اما استعفای کابینه هم نتوانست خشم اعتراض کنندگان را فرونشاند.
معترضان در جریان تظاهرات بعضی از ساختمانهای دولتی و وسایط نقلیه را به آتش کشیدند و این کار سبب شد تا پولیس در مقابل آنان از گاز اشکآور و بمهای صوتی استفاده کند.
این در حالی است که روز گذشته ایتلافی به رهبری روسیه گفت که قوای حافظ صلح خود را به خاطر ایجاد "ثبات" به قزاقستان اعزام کرده است.
این ایتلاف اعتراضات گستردهٔ مردمی را مقصر هرج و مرج در این کشور قلمداد کرده و ادعا کرده است که این اعتراضات در اثر "دخالت خارجی" صورت گرفته است.
طالبان در حالی از وضعیت پیش آمده در قزاقستان ابراز نگرانی کردند که افغانستان پس از حاکمیت این گروه، با بحران شدید بشری مواجه شده و نظام اقتصاد این کشور در معرض فروپاشی قرار گرفته است.
بر اساس گزارش اخیر برنامه جهانی غذا (WFP) در حال حاضر، بیش از ۲۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و بیش از ۹۰ درصد افغانها به کمکهای غذایی نیازمند اند.
طالبان به تاریخ ۱۵ اگست (۲۴ اسد) بر افغانستان مسلط شدند و از آن زمان تا کنون، هیچ کشوری، به شمول پاکستان و قطر که حامیان اصلی این گروه پنداشته میشوند، حاکمیت این گروه را به رسمیت نشناخته است.