امیری: حضور زنان افغان در جامعه برای مهار بی‌ثباتی اقتصادی و منازعات الزامی است

رینا امیری، نماینده ویژهٔ وزارت خارجهٔ امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان بر مشارکت زنان در جامعه به منظور جلوگیری از تداوم بی‌ثباتی اقتصادی و منازعات تاکید کرد.

رینا امیری ناوقت سه شنبه پنجم مارچ (۱۵ حوت) با اشاره به اهمیت بزرگداشت از روز جهانی زن در ماه مارچ در شبکه اجتماعی ایکس نگاشته است که نیاز است تا همه برای تقویت مشارکت کامل زنان در جامعه تلاش ‌کنند.

او افزوده است که حقوق بشر و مشارکت کامل زنان در جامعه باید تقویت شود و "نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت یا از اولویت خارج کرد".

امیری تاکید کرده است که چنین رویکردی برای "جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر اقتصادی، افراطیت و ادامهٔ جنگ در افغانستان ضروری است".

هشتم مارچ به عنوان روز جهانی زن برای حمایت از حقوق بشر زنان در سراسر جهان بزرگداشت می‌شود. اما پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، این روز به طور رسمی توسط حکومت طالبان تجلیل نمی‌شود.

مقامات حکومت طالبان می‌گویند که به تمام حقوق زنان در چوکات شریعت اسلامی متعهد اند، اما حکومت این گروه در حدود ۹۰۰ روز است که مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بسته اند و از ۱۴ ماه به این طرف مانع رفتن زنان و دختران افغان به دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات عالی شده است.

علاوه بر این، حکومت طالبان کار زنان در ادارات غیردولتی، به شمول دفاتر ملل متحد، را منع کرده و بر پوشش و سفر زنان ده‌ها فرمان را صادر کرده است. همچنان زنان از رفتن به پارک‌های تفریحی، ورزشگاه‌ها و آرایشگاه‌ها محروم شده اند.

سازمان ملل متحد اقدامات حکومت طالبان علیه زنان و دختران افغان را تبعیض سیستماتیک بر اساس جنسیت خوانده و خواستار توقف چنین اقدامات شده است.

در تازه‌ترین مورد، ولکر ترک، کمیشنر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در پنجاه‌وپنجمین نشست این شورا، نقض سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان به ویژه نقض حقوق زنان و دختران را بسیار تاسف‌بار خوانده است.

ولکر ترک با توجه به چنین وضعیتی تاکید کرد که پیشبرد حقوق زنان و دختران باید "بالاترین اولویت" برای همه کسانی باشد که برای افغانستان و یا در این کشور کار می‌کنند.