سازمان جهانی صحت: وضعیت در ولایات سیلاب‌زده همچنان بحرانی است

سازمان جهانی صحت با نشر گزارشی می‌گوید که وضعیت در ولایات متاثر از سیلاب در شمال، غرب و شمال شرق افغانستان همچنان بحرانی است و به بسیج فوری منابع اضافی برای رسیدگی به نیازهای فزاینده بشردوستانه و صحی نیاز است.

بر اساس گزارش، سازمان جهانی صحت بین ۱۰ تا ۲۳ ماه می سال جاری، بیش از ۲۰۰ تن دارو و تجهیزات طبی را از انبارهای مختلف برای حمایت از مراکز ارایه مراقبت‌های صحی سیار و ثابت بسیج کرده است.

همچنان در گزارش آمده است که بیش از ۲۵ تن ادویه و ملزومات طبی ضروری و نجات بخش، از جمله بسته‌های حیاتی برای مقاصد مختلف تداوی، به شفاخانه ولایتی غور و تیم‌های سیار صحی تحویل داده شده است تا از مردم آسیب پذیر در یکی از شدیدترین ولایات سیل زده مراقبت کنند.

سازمان جهانی صحت گفته است: "از ۱۰ تا ۲۰ می، ۱۰ شریک بخش صحی در سه ولایت آسیب‌دیده شمال‌شرقی بغلان، بدخشان و تخار برای حدود ۲۶هزار و ۶۲۸ نفر (۱۶۹۰۳ زن و ۹۷۲۵ مرد) مراقبت‌های صحی ضروری و نجات‌بخش را فراهم کرده اند."

گزارش گفته که سازمان جهانی صحت و شرکای بهداشتی به هماهنگ‌کردن پاسخگویی‌های شان در ولسوالی‌ها و روستاهای آسیب‌دیده در سراسر ولایات سیلاب‌زده ادامه می‌دهند.

در گزارش آمده است: "برای کاهش درد و رنج جوامع آسیب دیده از سیل، مقدمات و بسیج بیشتر تجهیزات و منابع صحی لازم است".

سازمان جهانی صحبت در پاسخ به سیلاب‌های ویرانگر در غور، محموله‌ای ۲۵ تنی به شمول بسته‌های عاجل طبی، خیمه و چراغ های خورشیدی را برای حمایت از مراکز درمانی و جوامع آسیب دیده در این ولایت تحویل داده است.

همچنان این سازمان پنج متریک تن داروی و ملزومات صحی را برای شفاخانه ولایتی فاریاب و تیم‌های سیار بهداشتی در ولسوالی‌های سیلاب‌زدۀ این ولایت تدارک می‌بیند.

در گزارش آمده است: "بسته‌های صحی شامل بسته‌های اسهال آبکی حاد و سینه بغل است. خدمات بهداشتی ارایه شده توسط تیم‌های سیار در سراسر مناطق آسیب‌دیده شامل خدمات بهداشتی عاجل و اولیه، واکسیناسیون، پانسمان و مواد آموزشی بهداشتی است.

بر اساس آماری که این سازمان ارایه کرده است، ۳۴۷ کشته و بیش از ۱۶۵۱ زخمی در ولایات بغلان، بدخشان و تخار ثبت شده، ۸۴ مورد مرگ، پنج مجروح و تقریباً ۴۰ مفقود در ولایات شمالی، پنج کشته و بیش از صد زخمی نیز در زون غرب افغانستان گزارش شده است.

سازمان جهانی صحت گفته است که سیلاب‌ها بیش از ۸۶۹۶ خانواده در بغلان، بدخشان و تخار متضرر شده و به زیرساخت‌ها از جمله جاده‌ها، پل‌ها، تسهیلات درمانی و مکاتب آسیب وارد کرده است.

همچنان به گفتۀ این سازمان حدود هشت‌هزار خانواده در زون‌های غرب و شمال افغانستان تحت تاثیر شدید سیلاب‌های قرار گرفته اند.