طالبان: گزارش‌ها دربارۀ تعلیق کمک‌های نقدی جامعه جهانی به افغانستان حقیقت ندارد

بانک مرکزی افغانستان که تحت رهبری حکومت طالبان قرار دارد، می‌گوید که گزارش‌ها در مورد تعلیق کمک‌های نقدی حقیقت ندارد.

روز گذشته برخی از رسانه‌های محلی افغانستان به نقل از حسیب‌الله نوری، سخنگوی این بانک گزارش دادند که جامعه جهانی کمک‌های مالی ۴۰ میلیون دالری پول نقد در هر هفته را به این کشور تعلیق کرده است.

بانک مرکزی افغانستان این گزارش‌ها را رد کرده و گفته است که آنان باید در نشر گزارش‌های خود، اصل بی‌طرفی را در نظر گرفته و از "مغشوش ساختن اذهان عامه" جلوگیری کنند.

این بانک افزوده است: "بانک مرکزی افغانستان از هر اقدام اصولی که سبب ورورد اسعار به کشور شود و به نیازمندان جامعه کمک کند قدردانی می‌کند و در زمنیه تقویت و استحکام هرچه بیشتر سکتور بانکی به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد."

این در حالی است که از حدود چهار هفته گذشته به این‌سو، از انتقال بستۀ کمک‌های نقدی جامعه جهانی به هدف رسیدگی به بحران بشری در افغانستان خبری نیست.

بانک مرکزی افغانستان، پس از انتقال هر بسته‌ ۴۰ میلیون دالری به این کشور اعلامیه‌ای در ویب‌سایت و صفحۀ تویترش نشر می‌کرد، اما در حدود چهار هفته گذشته هیچ معلوماتی در مورد انتقال این کمک‌ها به افغانستان نشر نکرده است.

بر اساس معلومات بانک مرکزی افغانستان آخرین بسته مالی ۴۰ میلیون دالری کمک‌های جامعه جهانی به تاریخ ۱۴ دسمبر به کابل رسیده است.

پیش از این، برخی از تحلیل‌گران افغان گفته بودند که با ادامۀ محدودیت‌های طالبان بر زنان، ممکن جامعه جهانی کمک‌های نقدی خود را به افغانستان تعلیق و یا موقتاً متوقف کرده باشد.

با آنهم شماری دیگری به این نظر اند که ممکن ایالات متحده به هدف آوردن فشار بر طالبان این کمک ها را قطع کرده باشد.

بر اساس معلومات بانک مرکزی افغانستان، پس از تسلط طالبان بر افغانستان در حدود یک میلیارد و ۷۹۳ میلیون دالر کمک‌های نقدی جامعه جهانی به هدف رسیدگی به بحران بشری وارد افغانستان شده، اما روشن نیست که چه مبلغ آن به مصرف رسیده است.

پیش از این، سخنگوی وزارت مالیۀ حکومت طالبان به صدای امریکا گفته بود که این کمک‌های نقدی توسط سازمان‌های بین‌المللی در افغانستان به مصرف می‌رسد و آنان هیچ نقشی در این کمک‌های بشری ندارند.

این در حالی است که وزارت اقتصاد طالبان از تاریخ ۲۴ دسمبر به اینسو، به دلیل آنچه "عدم رعایت حجاب اسلامی" خوانده شده، مانع کار و فعالیت زنان در سازمان‌های غیردولتی شده است.

با وصف واکنش و انتقادات گستردهٔ بین‌المللی، گروه طالبان از تصمیم خود مبنی بر ممانعت از کار زنان در سازمان‌های غیردولتی دفاع کرده و آن را همسو و در مطابقت با قوانین اسلامی خوانده است.