وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان حکومت طالبان میگوید که روند بازگرداندن دهها هزار نفر از بیجاشدگان داخلی به مناطق اصلی شان آغاز شده است.
سردار شیرزاد، رییس رسیدگی به به وضعیت بیجاشدگان داخلی این وزارت، ناوقت روز سهشنبه ۱۲ نومبر (۲۲ عقرب) در اعلامیهای گفت: "آرزو داریم...وزارت امور مهاجرین بتواند تمام بیجاشدگان را که حدود ۲.۵ میلیون نفر میباشد به محلات اصلی شان انتقال دهد و این کار در اولویت کاری این اداره قرار دارد."
بر بنیاد معلومات مقامهای طالبان، قرار است نهادهای بینالمللی آنان را در بازگرداندن این بیجاشدگان داخلی در سراسر افغانستان همکاری کنند.
این مقام طالبان ابراز امیدواری کرده است که نهادهای بینالمللی آنان را در بخشهای ساخت سرپناه، کمکهای مواد خوراکی و دیگر لوازم ضروری همکاری کنند.
خلیل الرحمان حقانی، سرپرست این وزارت گفته است: "در قدم نخست، ۵۰۰۰ خانواده بیجاشده از شهر کابل به ولایات مختلف به محلات اصلی شان انتقال خواهند یافت که اکثریت اینها از ولایت کندز میباشند."
بر اساس گزارشها، خشکسالی، رویدادهای طبیعی، فقر و گرسنگی، بیکاری، محدودیتها بر زنان و نا امنی، سبب شده تا هزاران خانواده مناطق اصلی خود را ترک کرده و به محلات دیگر آواره شوند.
پیش از این، سازمان بین المللی مهاجرت گفته بود که بیش از شش میلیون آوارهٔ داخلی در این کشور با مشکلات شدید روبرو استند. به گفتۀ این سازمان، افغانستان به دلیل داشتن آمار بلند بیجاشدگان داخلی، از این رهگذر سومین کشور در جهان است.
همچنان پیش از این، ادارۀ حفاظت از کودکان با نشر گزارشی گفته بود که آمار آوارگان ناشی از رویدادهای شدید اقلیمی در شش ماه نخست ۲۰۲۴ بیشتر از آمار ۱۲ ماه سال گذشته میلادی است.
بر اساس این گزارش که به تاریخ ششم اگست (۱۶ اسد) نشر شد، حوادث شدید اقلیمی کم از کم، ۳۸هزار نفر را در شش ماه اول سال جاری میلادی در افغانستان مجبور به ترک منازل شان کرده است.
آمار این اداره نشان میدهد که در ۱۲ ماه سال گذشته بیش از ۳۷هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییرات اقلیم آواره شده بودند.
به گفتۀ اداره حفاظت از کودکان، حدود ۵۰ درصد از آوارگان امسال را کودکان تشکیل میدهند و افغانستان در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی با داشتن بیش از ۷۴۷هزار کودک آواره، دارای بیشترین تعداد کودکان بیخانمان در اثر حوادث اقلیمی در میان کشورهای جهان بود.