اردون، قطر و ترکیه امروز ۲۵ اکتوبر (سوم عقرب) رهبران غربی را به برخورد دوگانه در جنگ اسراییل - غزه متهم کردند.
رانيا العبدالله، ملکهٔ اردن، در مصاحبهای با شبکهٔ تلویزیونی سیانان گفت: "ما مردم در سراسر شرق میانه، به شمول اردن، از واکنش جهان به این فاجعهٔ در حال ظهور مایوس و شوکه شده ایم. در دو هفتهٔگذشته، ما برخورد دوگانهٔ آشکار را در جهان دیدم."
ملکه رانیا افزود که زمانیکه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر حمله کرد، جهان به گونهٔ فوری و بدون ابهام در کنار اسراییل ایستاد و گفت که این کشور حق دارد از خود دفاع کند و حملهٔ حماس را تقبیح کردند "اما در دو هفتهٔگذشته ما در جهان خاموشی را میبینیم".
جنگجویان گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر از نوار غزه بالای اسراییل حمله کردند که به گفتهٔ مقامات اسراییل، کم از کم ۱۴۰۰ نفر را کشتند و ۲۲۲ نفر را گروگان گرفتند.
این در حالی است که گروه حماس امروز گفت که نیروهای اسراییل در یک روز ۷۰۰ حملهٔ هوایی را بر غزه انجام دادند.
وزارت صحت غزه گفته است که حملات اسراییل تا اکنون سبب مرگ بیش از ۶۵۰۰ نفر شده است، به شمول ۷۰۰ نفری که از روز سه شنبه به اینسو در غزه کشته شده اند. در میان کشته شدگان بیش از ۱۰۰۰ کودک شامل اند.
این در حالی است که انتونیو، گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد روز گذشته گفت که در غزه تخطیهای واضحی از قوانین بین المللی صورت گرفته، بیانیهای که واکنش تند اسراییل را در پی داشت.
در این حال، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه و صدر اعظم قطر، گفت که دوحه و انقره "نوعیت پاسخگویی غرب به این بحران با معیارهای دوگانه را به گونهٔکامل رد میکنند".
در همین حال، وزیر خارجهٔ ترکیه گفت که "عملیات اسراییل در غزه باید هر چه زودتر توقف یابد و دهلیزهای بشری به غزه باید باز شود".
ترکیه و قطر از حامیان قوی آرمان فلسطینیها بوده و مجراهای باز تماس با حماس دارند.
پیش از این، رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز غرب را متهم کرده گفته بودند که به اسراییل جواز کشتن باشندگان غزه را داده اند که برای آنان غیر قابل پذیرش است.
این در حالی است که بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، گفته است که کشورش در حال حاضر فقط یک ماموریت دارد "نابودی گروه حماس".