در حالیکه تلاش مجدد برای آتشبس در غزه و آزادی گروگانان قرار است روز یکشنبه در قاهره از سرگرفته شود، مسوول امور بشری سازمان ملل متحد میگوید که جنگ اسراییل علیه حماس در غزه به "خیانت به بشریت" تبدیل شده است.
مارتین گریفیتس، مسوول امور بشری سازمان ملل متحد در بیانیهای در آستانه شش ماهگی جنگ غزه، خواستار "تصمیم جمعی برای پاسخگویی به این خیانت به بشریت" شد.
گریفیتس گفت که از "چشم انداز غیرمعقول تشدید بیشتر درگیری در غزه، جایی که هیچ کس امن نیست و هیچ جایی امن برای رفتن وجود ندارد" ابراز تاسف میکند.
گریفیتس افزود که "عملیات کمک رسانی از قبل شکنند همچنان با بمباران، ناامنی و عدم دسترسی تضعیف میشود."
او در این بیانیه گفت: "در این روز، دلم برای خانوادههای کشتهشدگان، مجروحین یا گروگانان و کسانی که با رنج خاص ناشی از عدم اطلاع از وضعیت اسفناک عزیزان خود مواجه هستند، میسوزد."
از سرگیری مذاکرات در قاهره
در همین حال انتظار میرود که مذاکرهکنندگان امریکایی، اسراییلی و حماس روز یکشنبه در تلاش مجدد برای آتشبس و توافق آزادی گروگانها به قاهره بروند.
القاهره نیوز مصر اعلام کرد که ویلیم برنز، رییس سازمان استخبارات مرکزی امریکا و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخست وزیر قطر روز یکشنبه با میانجیگران مصری برای گفتگوهای غیرمستقیم میان هیات های اسراییلی و حماس، خواهند پیوست.
پیش از آغاز مذاکرات، حماس بار دیگر به خواستههای اصلی خود یعنی آتش بس کامل در غزه و خروج نیروهای اسراییلی تاکید کرد.
تلاش برای آتشبس پس از آن صورت میگیرد که اسراییل در یک اقدامی بیپیشینه به اشتباهش در هدف قرار دادن کاروان حامل امدادرسانان سازمان خیریه "آشپزخانه مرکزی جهانی" اذعان کرد. در این حمله هفت امدادرسان که اکثر آنها اتباع کشورهای غربی بودند، کشته شدند. اردوی اسراییل گفته است که دو افسر مسوول دستور حمله به امدادرسانان را اخراج میکند.
مرگ امداد رسانان آشپزخانه مرکزی جهانی مستقر در ایالات متحده منجر به تماس پرتنش جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده و بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل شد.
بایدن خواستار "آتش بس فوری" شد و برای نخستین بار به مشروط کردن حمایت امریکا از اسراییل به محدود کردن کشتار غیرنظامیان و بهبود شرایط بشری در غزه اشاره کرد.
جنگ در غزه زمانی آغاز شد که گروه حماس در هفتم اکتوبر سال گذشته بر اسراییل حمله کرد و به گفتۀ مقامهای اسراییلی، جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که هم اکنون نیز ۱۲۹ گروگان در اسارت حماس به سر میبرند و بر اساس گزارشها، ۳۳ گروگان در جریان جنگ غزه کشته شده اند.
وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس قرار دارد، گفته است که حملات اسراییل بر غزه تا حالا ۳۳ هزار و ۱۳۷ فلسطینی را که اکثر آنان زنان و کودکان اند، کشته است.