یونیسف: ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم اند

صندوق وجهی سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که در حال حاضر، ۴.۲ میلیون کودک در افغانستان از رفتن به مکتب محروم اند که حدود ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل می‌دهند.

این ادارۀ ملل متحد ناوقت روز جمعه نهم دسمبر (۱۸ قوس) در گزارشی گفت که هم اکنون در برخی از ولایات افغانستان به ویژه در قندهار ۸۵ درصد دختران از آموزش و رفتن به مکتب محروم اند.

بر اساس معلومات ملل متحد، یونیسف در جریان امسال زمنیۀ آموزش را به بیش از ۳۰۰هزار کودک که ۵۵ درصد آنان دختران بودند، فراهم کرده است. به گفتۀ این سازمان، آنان زمنیۀ آموزش را برای کودکانی در افغانستان فراهم کرده اند که آنان از دسترسی به مکاتب دولتی محروم مانده بودند.

اخیراً صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان از گسترش برنامه‌های آموزشی خود برای کودکان افغان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و گفت که قرار است در سال پیشرو، به ۶۰۰ هزار کودک در افغانستان زمینهٔ آموزش را فراهم کند.

این ادارۀ ملل متحد افزود که این کودکان افغان در ۲۰هزار صنف محلی آموزش خواهند دید.

این در حالی است که طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران مسدود کردند؛ اقدامی که واکنش‌های گسترده را در داخل و بیرون از این کشور در پی داشته است.

پیش از این جامعهٔ بین‌المللی به کرات از حکومت طالبان خواسته بود تا زنان و دختران را از حق کار و آموزش محروم نکند و هر چه زودتر دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بگشاید.

اما مقام‌های این گروه گفته اند که شرایط برای برگشت دختران به مکاتب مساعد نیست.

نگرانی از تشدید بحران بشری

صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان از گسترش بحران بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این کشور در حال حاضر، بدترین بحران انسانی در جهان را تجربه می‌کند.

به گفتۀ یونیسف ادامۀ این بحران بر خانواده‌ها و به ویژه کودکان تاثیر منفی گذاشته و هم اکنون وضعیت کودکان و خانواده‌ها در بخش‌های این کشور رو به وخامت است.

عایشه صابر، یکی از مسوولان دفتر یونیسف در افغانستان که به ولایت قندهار رفته افزوده است که ملل متحد به تلاش‌های بشردوستانۀ خود برای رسیدگی به کودکان و خانواده‌ها در این کشور ادامه خواهد داد.

اخیراً سازمان ملل متحد، افغانستان را در صدر کشورهای نیازمند به کمک‌های بشری قرار داده و گفته است که برای رسیدگی به نیازمندان و به ویژه کودکان افغان، در سال پیشرو به ۱.۶۵ میلیارد دالر نیاز دارد.

خانم صابر اضافه کرده که با این مقدار پول، به ۱۹ میلیون نفر به شمول ده میلیون کودک افغان، رسیدگی خواهد شد.