طالبان و کشورهای حامی شان تحریم شوند – سناتوران امریکایی

یک گروه ۲۲ نفری سناتوران جمهوریخواه کانگرس ایالات متحده طرحی را پیشنهاد کرده اند تا بر گروه طالبان در افغانستان و تمام کشورهایی که این گروه را حمایت می‌کنند، تحریم وضع شود.

در این طرح پیشنهادی که "قانون مبارزۀ با دهشت افگنی، نظارت و پاسخگویی افغانستان" نام نهاده شده است، طالبان به دهشت افگنی، قاچاق مخدرات و نقض حقوق بشر متهم شده اند.

جیم ریش، عضو ارشد کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای کانگرس ایالات متحده که رهبری سناتوران جمهوریخواه را در این طرح به عهده دارد، روز سه شنبه با نشر متن کامل این طرح در یک پیام تویتر نوشت که این طرح "به مسایل برجستۀ" ناشی از تصمیم رییس جمهور جو بایدن برای "خروج شتابزده و فاجعه بار از افغانستان" رسیدگی می‌کند.

بر اساس این طرح پیشنهادی، وزیر خارجۀ ایالات متحده باید گزارشی را در مورد ارزیابی خود از نقش پاکستان در حمایت از طالبان بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰ ، سهم پاکستان در تهاجم طالبان که منجر به سقوط حکومت افغانستان شد و حمایت پاکستان از طالبان در جریان تهاجم آن گروه بر ولایت پنجشیر و جبهۀ مقاومت افغانستان به کانگرس ارایه کند.

سناتور ریش هنگام ارایۀ این طرح به مجلس سنا گفت که به بررسی تصمیم جو بایدن برای خروج شتابزده از افغانستان ادامه خواهد داد. او گفت: "شمار نامعلوم شهروندان امریکا و متحدان افغان آنان در افغانستان جا گذاشته شده اند و با تهدید طالبان روبرو اند."

قانونگذاران جمهوریخواه در صدد اند تا نشان دهند که رییس جمهور بایدن در خصوص خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، سفارشات رهبران و افسران ارشد نظامی و هشدارهای تهدیدات را نادیده گرفته است.

با اینحال، رییس جمهور بایدن همواره از تصمیم خود برای خروج نظامیان امریکایی از افغانستان دفاع کرده و گفته است که این تصمیم را بر اساس مشورت با مقام‌های دپلوماتیک و نظامی و با درنظرداشت منافع ملی امریکا اتخاذ کرده است.

سناتور ریش گفت: "با تهدید جدید تروریستی علیه ایالات متحده روبرو استیم و طالبان به گونۀ غلط در صدد به رسمیت شناخته شدن در ملل متحد اند، حالانکه آنان حقوق بشری مردم افغانستان، به شمول زنان و دختران را نقض می‌کنند."

در این طرح آمده است که ایالات متحده نباید هیچ عضو گروه طالبان را به صفت سفیر افغانستان در ایالات متحده یا در سازمان ملل متحد بپذیرد.

این طرح همچنان خواستار ایجاد استراتیژی‌ها برای مقابله با دهشت افگنی و دور کردن تجهیزات امریکایی شده که اکنون به دست طالبان افتاده است. همچنین بررسی جامع از کمک‌های خارجی به نهادهایی که طالبان را کمک می‌کند، از پیشنهادات دیگر این طرح است.

این سناتوران امریکایی همچنان در این طرح رییس جمهور امریکا را ترغیب کرده اند تا شرح مفصل چالش‌های اقتصادی و امنیتی را گزارش دهد که روسیه، چین و طالبان متوجه کشورهایی آسیای جنوبی و مرکزی می‌کنند و نیز نکاتی را برجسته کند که ایالات متحده می‌تواند همکاری دپلوماتیک، اقتصادی و دفاعی خود را با هند تقویت بخشد تا به چالش‌هایی که از ناحیۀ روسیه، چین و طالبان متوجه منطقه است رسیدگی شود.

ایجاد نیروی ویژۀ کاری در وزارت خارجۀ امریکا برای تخلیۀ شهروندان امریکایی، دارندگان گرین کارت امریکا و ویزۀ ویژۀ مهاجرت به امریکا، ایجاد میکانیزم برای طی مراحل کردن درخواست های ویزۀ ویژۀ مهاجرت و وضع محدودیت بر مساعدت‌های غیر بشری به افغانستان از دیگر پیشنهادات این طرح است.