انتخابات امریکا؛ مسوولان از امنیت و تمامیت انتخابات اطمینان داده اند

میلیون‌ها شهروند ایالات متحده امروز سه شنبه هشتم نومبر (۱۷ عقرب) در انتخابات میان دوره‌ای کانگرس امریکا به پای صندوق‌های رای می‌روند و در همین حال مسوولان گفته اند که برای تامین امنیت و حفظ تمامیت انتخابات تدابیر لازم گرفته شده است.

بر اساس یک نظرپرسی نشریۀ ایکانومیست و نهاد YouGov که هفتۀ گذشته نشر شد، از جمع حدود ۱۵ هزار امریکایی شرکت کننده در این نظرپرسی، ۵۱ درصد آنان از احتمال بروز خشونت در مراکز رای‌دهی ابراز نگرانی کرده و نصف دیگر شرکت کنندگان ابراز عقیده کرده اند که ممکن کشورهای خارجی در روند انتخابات امریکا مداخله کنند.

در یک نظرپرسی دیگر YouGov که در ماه جولای سال روان صورت گرفته بود، حدود ۳۲ درصد رای‌دهندگان گفته بودند که به نتایج انتخابات میان دوره‌ای باور اندک داشته و یا هیچ باور ندارند.

فرد، یک رای‌دهنده در ایالت اریزونا که از گرفتن نام مکمل‌اش خودداری کرد، به صدای امریکا گفت: "باید بگویم که در مورد سیستم انتخابات نگرانی‌هایی دارم. کی گفته می‌تواند که تمام آرا به گونۀ درست شمارش می‌شود؟"

با وصف چنین نگرانی‌ها و بد‌بینی‌ها، پیام‌های مقام‌های امریکایی اطمینان دهنده بوده است.

جین ایسترلی، رییس ادارۀ امنیت انتخابات و امنیت سایبری امریکا، ماه گذشته در یک نشست امنیت سایبری گفت که امریکایی‌ها باید با "اطمینان" به مراکز رای‌دهی بروند. او گفت:"کارهای چشمگیری در همه بخش‌ها انجام شده است تا زیربناهای انتخاباتی مان را مصوون نگه داریم."

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده و حتا قصر سفید نیز پیام‌های مشابهی را به رای‌دهندگان امریکایی دادند. با اینحال، مقام‌های امریکایی تصدیق می‌کنند که تهدیدات علیه انتخابات کنونی امریکا جدی اند و برای رسیدگی به آنان تدابیر لازم و مناسب اتخاذ شده است.

احتمال خشونت

وزارت امنیت داخلی ایالات متحده، نخست در ماه فبروری و سپس در ماه جون، از احتمال بروز خشونت در جریان انتخابات میان دوره‌ای کانگرس امریکا هشدار داده بود.

این اداره در ماه جون گفته بود: "ارزیابی ما این است که احتمال خشونت از سوی افراط‌گرایان داخلی بر نهادهای دموکراتیک، نامزدان سیاسی، دفاتر احزاب، رویدادهای انتخاباتی و کارمندان انتخاباتی افزایش خواهد یافت."

مقام‌های امریکایی در تازه‌ترین ارزیابی‌های استخباراتی هشدار داده اند که بزرگترین تهدید از جانب افراد خشمگین یا ناراضی است که می‌خواهند انفرادی عمل کرده و دست به خشونت بزنند.

تاسیسات و زیربناهای مرتبط به انتخابات مانند مراکز رای‌دهی و صندوق‌های آرا، کارمندان انتخابات، رای‌دهندگان و حتا نامزدان سیاسی و گردهمایی‌های انتخاباتی از اهداف احتمالی خوانده شده اند.

استفادۀ فزاینده از ادبیات و تصاویر نظامی‌گونه در داخل امریکا در کمپاین‌های پخش معلومات غلط در مورد انتخابات، از نگرانی دیگر مرتبط به انتخابات است. برخی کارشناسان امریکایی می‌گویند که چنین معلومات از سوی برخی کشورهای متخاصم امریکا چون روسیه، بیشتر بازپخش و گسترش می‌یابد.

براین لیستن، تحلیلگر ارشد تهدیدات استخباراتی، به صدای امریکا گفت: "تلاش‌ها برای نفوذ...مردم را مستقیماً به توسل به اعمال خشونت آمیز ترغیب نمی‌کند، بلکه به احتمال زیاد، زمینه را برای اقدام فزیکی فراهم می‌کند."

ادارۀ تحقیقات فدرال ایالات متحده یا (FBI) گفته است که از جون ۲۰۲۱ به بعد، بیش از ۱۰۰۰ گزارش مرتبط به تهدیدات علیه مقام‌های انتخاباتی را دریافت کرده و کم از کم شش نفر در پیوند با آن بازداشت شده است.

نشر معلومات نادرست

نگرانی‌ها در مورد کمپاین‌های پخش معلومات نادرست پیرامون انتخابات با نزدیک شدن تاریخ برگزاری انتخابات میان دوره‌ای، همواره رو به افزایش بوده است.

مقام‌های امریکایی و پژوهشگران به این باور اند که اکثریت معلومات نادرست از داخل ایالات متحده منشا گرفته و هدف آن دامن زدن احساسات ضد حکومتی و ضد مقام‌ها است. اما این مقام‌ها و کارشناسان هشدار می‌دهند که شماری از کشورهای متخاصم امریکا نیز تلاش دارند تا در مورد سیستم انتخابات امریکا شک ایجاد کنند.

یک مقام ارشد استخبارات امریکا ماه گذشته گفت که روسیه، چین و ایران به گونۀ خاص در زمینۀ ایجاد شک و تردید در مورد تمامیت انتخابات امریکا دست اندرکار اند.

شرکت امنیت سایبری "ریکاردد فیوچر" هشدار داده است که روسیه و چین حساب‌های جعلی را در شبکه‌های اجتماعی دوباره فعال کرده اند تا شک و تردید در مورد انقسام سیاسی در امریکا و در آستانۀ انتخابات میان‌ دوره‌ای را عمیق کنند.

بر اساس معلومات ریکاردد فیوچر، روسیه از شبکه‌های اجتماعی چون گاب و گیتر کار می‌گیرد که بیشتر کاربران آن محافظه کاران اند.

ریکاردد فیوچر گفته است که عملیات نفوذی چین در انتخابات امریکا از طریق شبکه‌های اجتماعی فیسبوک، انستاگرام، یوتیوب و تیک تاک انجام می‌شود. چین هر گونه ادعای دخالت آن کشور در انتخابات امریکا را رد کرده است.

با آنکه کرملین نیز دخالت در انتخابات امریکا را رد کرده است، ییفگینی پریگوژین، یک کار روسی که از افراد نزدیک و قابل اعتماد ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه است، روز دوشنبه آشکارا از دست اندازی مسکو در انتخابات امریکا خبر داد.

پریگوژین با اشاره به انتخابات امریکا گفت: "ما مداخله کرده‌ایم، مداخله می‌کنیم و به مداخله ادامه خواهیم داد. محتاطانه، صحیح، با دقت و با روش خودمان که می‌دانیم چه کنیم."

امنیت سایبری

نگرانی‌هایی وجود دارد که مانند روسیه، چین و ایران، کشورهای دیگر مخالف امریکا نیز به هدف ایجاد اختلال در روند انتخابات امریکا، حملات سایبری را انجام دهند. اما مقام‌های امریکایی اطمینان داده اند که خطر این گونه حملات بسیار کم است.

جین ایسترلی، رییس ادارۀ امنیت انتخابات و امنیت سایبری امریکا، هفتۀ گذشته گفت که معلومات معتبر یا موثقی وجود ندارد که حاکی از تلاش برای اخلال یا زیر سوال بردن زیربناهای انتخابات امریکا باشد.

مقام‌های انتخاباتی امریکا گفته اند که با استفاده از تجارب انتخابات عمومی سال ۲۰۲۰ ایالات متحده در هماهنگی با دیگر ادارات تدابیر جدید برای امنیت سیستم‌های انتخابات، به شمول ذخایر معلومات، اتخاذ شده است.

همزمان با این، قوماندانی امنیت سایبری قوای مسلح ایالات متحده تیم‌هایی را برای بررسی حملات احتمالی سایبری توظیف کرده است. این نهاد گفته است که تا کنون تهدیدات جدید را تثبیت نکرده است.