واکنش امریکا به انتقادها: ترک افغانستان تصمیم خود ترجمانان است

وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا می‌گوید که بیرون شدن ترجمان‌های افغان از افغانستان بستگی به تصمیم خود این افراد دارد.

این وزارت در پاسخ به انتقادها در مورد انتقال همکاران افغان نظامیان و نهادهای امریکایی از افغانستان به امریکا گفت که واشنگتن می‌داند که افغانستان به "مهارت و توانایی" آن نسل از افغان‌ها که پس از سال ۲۰۰۱ ظهور کرد، نیاز دارد اما حمایت از افغان‌هایی که امریکا را در بازسازی افغانستان کمک کرده اند، بخشی از "تعهد" واشنگتن در قبال این گروه از افغان‌ها است.

وزارت خارجه امریکا در پاسخ به پرسش صدای امریکا در مورد این انتقاد ها گفت: "برنامه‌های اس‌آی‌وی و پی دو برای افغان‌هایی برنامه‌ریزی شده که به دلیل کار یا ارتباط با ایالات متحده با تهدید مواجه اند. ما به فراهم کردن این مسیرها به خاطر انتقال یا اسکان مجدد [این افغان‌ها] به ایالات متحده متعهد استیم. این تصمیم آنان است که آیا این مسیر را انتخاب می‌کنند یا خیر."

بر اساس برنامه‌های ویزۀ ویژه مهاجرت (SIV) و اولویت دو (P2)، افغان‌هایی که با نظامیان و ادارات دولتی امریکا، پروژه‌های تمویل شده از سوی این کشور و رسانه‌ها و نهادهای غیر دولتی مستقر در امریکا کار کرده اند، مستحق دریافت ویزۀ مهاجرت به ایالات متحده پنداشته می‌شوند.

الیزابت ترلکلد، دیپلومات پیشین امریکایی و معاون بخش آسیای جنوبی در مرکز پژوهش استمسن به صدای امریکا گفت که یکی از پیامدهای منفی این تصمیم حکومت امریکا، فرار استعدادها از افغانستان است.

خانم ترلکلد افزود: "باید به این قضیه از دید آنعده افغان‌هایی نگاه کنید که فرصت یا توانایی آمدن و زندگی کردن در امریکا را ندارند. گذشته از تضعیف روحیه بقیه افغان‌ها، من بیشتر نگران فرار مغزها از افغانستان استم. تعداد زیادی از واجدین شرایط آمدن به امریکا، جوانان تحصیل کرده و نیروی کار افغانستان استند."

اما وزارت خارجۀ امریکا در واکنش به این نگرانی‌ها گفت که واشنگتن امیدوار است با بهتر شدن وضعیت امنیتی در افغانستان، برخی افغان‌هایی که به امریکا آمده اند دوباره به کشور شان باز گردند.

این وزارت در ایمیلی به صدای امریکا گفت: "بسیاری افغان‌هایی که به گونۀ موقت یا برای مدت طولانی به سایر کشورها نقل مکان می‌کنند، با ادامه کار مهم خود به صورت مجازی، سرمایه‌گذاری در تجارت، ارسال پول، حفظ روابط فرهنگی و خانوادگی، بلند بردن آگاهی در مورد مسایل افغانستان [در کشورهای میزبان] و همچنان فعالیت‌های خیریه و بشردوستانه، به مشارکت ارزشمندشان در توسعه افغانستان ادامه می‌دهند."

در پیوند به نگرانی‌هایی که ممکن انتقال خبرنگاران افغان به امریکا سبب محدودیت آزادی بیان و رسانه‌ها در افغانستان شود، وزارت خارجۀ امریکا گفت که "حملات بی معنی طالبان بر رسانه‌ها" افغانستان را به یک کشور "خطرناک" به خبرنگاران مبدل ساخته است.

این وزارت از طالبان خواست تا به آزادی رسانه‌ها احترام بگذارند و از "سرکوب" آزادی بیان دست بکشند.

مقام‌های امریکایی گفته اند که تا اکنون حدود ۷۰ هزار افغان از طریق دریافت ویزۀ ویژه مهاجرت به امریکا آمده و در حال حاضر حدود ۱۸ هزار افغان دیگر برای دریافت این ویزه درخواست داده اند.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده همچنان به تازگی قانونی را توشیح کرد که بر اساس آن ۸۰۰۰ ویزۀ اضافی و ۵۰۰ میلیون دالر بودجه برای انتقال اضطراری، اسکان مجدد و ارایه سایر خدمات ضروری به همکاران افغان نظامیان امریکایی فراهم خواهد شد.