تحول زندگی مردم با بهره‌برداری از یک کانال جدید آب در شمال پاکستان

یک شبکهٔ آبیاری جدید در گلگت بلتستان پاکستان زندگی مردم این ساحه را تغییر داده و علاوه بر سرسبزی در این ساحهٔ خشک و کوهستانی، به امنیت مواد غذایی برای روستانشینان کمک کرده است.

این سیستم آبیاری که به کمک چندین میلیون دالری صندوق بین‌المللی ملل متحد برای توسعهٔ زراعت و حکومت محلی گلگت بلتستان ساخته شده است، به بیش از ۴۲ هزار هکتار زمین، که بیشر آن قبلاً غیرقابل کشاورزی بود، آب فراهم می کند.

یک بر ششم نفوس جهان یعنی ۱.۲ میلیارد نفر در ساحات زراعتی با کمبود آب مواجه اند. صندوق بین المللی توسعه زراعت ملل متحد در روز بین المللی آب، ۲۲ مارچ (دوم حمل) خواستار افزایش سرمایه گذاری در بخش زراعت و آبیاری در کشورهای در حال توسعه شده است.

کانال آبیاری جدید در گلگت بلتستان زندگی روستانشینان در منطقه غانچی را متحول کرده است. این پروژه آبرسانی نه تنها منظرهٔ این منطقه را تغییر داده، بلکه با اقتصاد باشندگان این منطقه کمک کرده است.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید سازمان ملل متحد از روز جهانی آب تجلیل می‌کند

محمد عباس، دهقان روستای خرفق گفت: "شگوفایی که ما در روستای خود شاهد آن استیم به دلیل ساخت این کانال آب بزرگ است."

عباس می‌گوید که بعد از تکمیل شدن این کانال سال گذشته، حالا هر خانواده حدود سه هکتار زمین را حاصلخیز ساخته است که عاید اضافی حدود ۶۰۰ کیلوگرام گندم، کچالو و سایر محصولات را فراهم کرده است.

فدا محمد، مدیر برنامه صندوق بین المللی ملل متحد برای توسعه زراعت، گفت: "در ابتدا، این منطقه عمدتاً کوهستانی است و تنها دو درصد ساحه زمین آن قابل زراعت است و دوم اقلیم اینجا خشک و نیمه خشک برای زراعت است. زراعت در اینجا تنها در صورتی ممکن است که آب توسط سیستم آبیاری موجود باشد."

بیشتر از ۹۰ درصد مردم این منطقه زراعت پیشه اند و به منابع کافی آب نیاز دارند. مردم محل نظریهٔ ساخت کانال را بیشتر از ۶۰ سال قبل داشتند اما بودجه و امکانات اجرای آنرا نداشتند.