یک مقام ارشد سازمان جهانی صحت روز سه شنبه ۲۳ جولای (دوم اسد) و پس از تثبیت ویروس پولیو در نمونۀ فاضلاب در غزه، از شیوع پولیو و دیگر بیماریهای ساری در این ساحۀ جنگ زده ابراز "نگرانی شدید" کرد.
شبکۀ لابراتوارهای جهانی پولیو هفتۀ گذشته اعلام کرد که در شش نمونۀ محیطی که به تاریخ ۲۳ جون از سیستم فاضلاب غزه گرفته شده بود، شکل دوم ویروس پولیو، تثبیت شده است.
ایادیل سفربیکوف، مسوول برنامههای اضطراری صحی سازمان جهانی صحت در سرزمینهای اشغالی فلسطینی تاکید کرد که "تا کنون نمونههای انسانی" برای تثبیت پولیو گرفته نشده و مشخص نیست که آیا واقعاً کسی در غزه به این ویروس آلوده شده است یا نه.
با اینحال این مقام سازمان جهانی صحت با اشاره به بحران شدید بشری ناشی از جنگ میان اسراییل و حماس در غزه هشدار داد: "من از بابت شیوع [پولیو] در غزه بسیار زیاد نگرانم... با سیستم فلج صحی، فقدان آب و بهداشت و کمبود دسترسی مردم به خدمات صحی در غزه...وضعیت بسیار بد میشود."
نوع دوم ویروس پولیو مانند نوع اول و وحشی آن میتواند سبب فلج شدن و حتا مرگ کودکانی میشود که واکسین نشده باشند.
سفربیکوف هشدار داد که در صورت شیوع امراض ساری در غزه، مرگ و میر مردم در اثر بیماری بیشتر از تلفات ناشی از جنگ خواهد بود.
گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر اسراییل حمله کرد که به گفتۀ مقامهای اسراییلی، جنگجویان این گروه حدود ۱۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامیان را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
در پی حملۀ حماس، نظامیان اسراییلی در نه و نیم ماه گذشته غزه را آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است که در نتیجهٔ آن به گفتۀ وزارت صحت غزه که زیر کنترول حماس بیش از ۳۹هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شده اند.
سفربیکوف وضعیت کنونی غزه را بسیار وخیم خواند و گفت که از جمع ۳۶ شفاخانۀ موجود در غزه تنها ۱۶ شفاخانه فعال بوده و شماری از این مراکز قسماً فعال اند.
سازمان جهانی صحت همواره بر ضرورت نیاز فوری تخلیۀ زخمی شدگان و بیماران وخیم از غزه تاکید کرده است. سفربیکوف گفت که هم اکنون ۱۴هزار نفر که باید برای درمان به بیرون از نوار غزه منتقل شوند، منتظر انتقال یافتن اند.