در ماه رمضان بسیاری از مسلمانان امریکایی سخاوتمندانه به موسسات خیریهای که در غزه و سایر مکانهای نیازمند کمکرسانی میکنند، اعانه میدهند، اما بخش عمدهای این کمکهای خیریه در ایالات متحده باقی مانده و به مواردی مانند مبارزه با فقر و بهبود مراقبتهای صحی به مصرف میرسد.
شارق صدیقی، مدیر ابتکار بشردوستانه مسلمانان در پوهنتون اندیانا، گفت: "یکی از عقاید نادرست که مردم در مورد مسلمانان امریکایی دارند، این است که آنها تمام پول خود را به خارج از کشور میفرستند."
صدیقی افزود که در واقع ۸۵ درصد، ۴.۳ میلیارد دالری تخمینی که مسلمانان امریکایی هر سال خیرات میدهند، در ایالات متحده باقی میماند، که از آن جمله ۵۰ در صد آن به موسسات به رهبری مسلمانان میرود و ۴۰ در صد آن برای حمایت از گروههای غیر مسلمان به مصرف میرسد.
صدیقی در مصاحبهای گفت: "فکر میکنم آنچه مردم از آن شگفتزده میشوند این است که امریکاییهای مسلمان مانند اکثر امریکاییها استند:" آنها الهام گرفتهاند و به همان دلایلی که سایر مذاهب در ایالات متحده کمک میکنند، آنان نیز کمک میکنند."
سخاوتمندی
تقریباً ۳.۵ میلیون مسلمان در ایالات متحده زندگی میکنند که حدود ۱.۱ در صد جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. تحقیقات صدیقی نشان میدهد که مسلمانان امریکایی نسبت به غیرمسلمانان تمایل بیشتری به کمک به اهداف مذهبی و غیرمذهبی دارند. آنها از طیف وسیع انگیزهها، از بانکهای مواد غذایی محلی و پناهگاههای افراد بیخانه گرفته تا شفاخانهها و پوهنتونها حمایت می کنند.
موهی خواجه، یکی از بنیانگذاران بنیاد جامعه مسلمانان امریکا، میگوید که مسلمانان در راههای مختلفی کمک میکنند.
سخاوتمندی مسلمانان در ماه رمضان به اوج خود میرسد، زیرا روزه و زکات، دو رکن از پنج رکن اسلام، پیوند ناگسستنی دارند. در حالی که هیچ زمان مشخصی برای زکات وجود ندارد، مسلمانان قاطعانه بر این باورند که ماه رمضان دارای اهمیت مذهبی خاصی است و خداوند ثواب صدقه را چند برابر میکند.
در نتیجه، مسلمانان در ایالات متحده، مانند سایر نقاط جهان، تمایل دارند در ماه رمضان زکات خود را بپردازند.
بر اساس نهاد ابتکار بشردوستانه مسلمانان، مسلمانان امریکایی هر سال حدود ۱.۸ میلیارد دالر زکات میدهند که بیشتر آنها در ماه رمضان اهدا یا تعهد میکنند.
صدیقی گفت: "تحقیقات ما نشان میدهد که مسلمانان چقدر ماه رمضان را برای کمک، بهویژه زکات مهم میپندارند."
چندین موسسه خیریه مسلمان که صدای امریکا با آنها تماس گرفته، تایید کرده اند که حداقل نیمی از درآمد سالانه خود را در ماه رمضان جمعآوری میکنند.
در رمضان امسال که از ۱۱ مارچ آغاز شد، مسلمانان امریکایی به طور غیرمعمولی سخاوتمندانه پول کمک کردند و به درخواستهای فوری برای کمک به غزه پاسخ دادند.
امداد اسلامی ایالات متحدهٔ امریکا، یک موسسه خیریهٔ مسلمانان امریکا میگوید که بیش از یک میلیون وعده غذای آماده را برای ساکنان غزه فراهم کرده است.
ازهر عزیز، رییس موسسه Muslim Aid USA میگوید که آنها تا اکنون بیش از یک میلیون دالر کمک کرده اند.
عزیر در مصاحبهای گفت: "من میدانم که هر مسجد، هر مکتب برای جمعآوری پول تلاش میکند و پول جمعآوری میکند و به موسسات خیریه معتبری مانند Muslim Aid USA، Islam Relief و دیگرانی که با [گروههای امدادی در غزه] همکاری دیرینه دارند، میدهند."
زاهد حسین، مدیر پیشگیری از گرسنگی حلقه اسلامی امریکایی شمالی (ICNA) گفت که واکنش جهانی به درگیری غزه در ابتدا نگرانیهایی را در میان گروههای غیرانتفاعی محلی در مورد کاهش بودجه آنها ایجاد کرد، اما موسسات خیریه محلی طوفان را پشت سر گذاشتهاند و از سوی اهداکنندگانی که بیشتر نگران مسایل داخلی استند، حمایت میشوند.
حسین گفت: "مردم به اندازه کافی سخاوتمند بودند و نیاز فوری را در اینجا درک کردند."
اولویتها
تحقیقات نهاد ابتکار بشردوستانهٔ مسلمانان در مورد اعانهٔ مسلمانان امریکایی به یافته های شگفت انگیزی دست یافته است. براساس یافتههای این تحقیقات اولویت اول مسلمانان امریکایی، باوجود افزایش اسلام هراسی، حمایت از مسایل حقوق مدنی نیست، بلکه فقرزدایی بین المللی و داخلی است.
این تلاشها را در ایالات متحده موسسه ICNA پیش میبرد که قدیمیترین موسسه خیریهٔ مسلمانان در امریکا میباشد.
این موسسه با فعالیت در ۴۲ ایالت وعدههای غذایی رایگان و خدمات صحی رایگان را به خانوادههای کم درآمد و خدمات اسکان مجدد را برای پناهندگان تازه وارد، فراهم میکند. این در حالی است که یکی از شرکای این موسسه بنام Helping Hand USA به غزه کمک میکند.
حسین گفت که این موسسه بسته های غذایی رایگان را بین خانواده ها در سراسر کشور بدون در نظر گرفتن "موقف اجتماعی، عقیده، رنگ و مذهب" توزیع می کند.
سال گذشته، این گروه برای نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در سراسر کشور غذا توزیع کرده و به گفته عبدالروف خان، مدیر عملیاتی این موسسه، امسال هدف آن خدمات رسانی به ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار نفر است.
او گفت: "صد درصد از هر دالری که جمع آوری می شود، اینجا به مصرف میرسد. ما میخواهیم در امریکا تاثیر گذار باشیم، زیرا اینجا جایی است که ما زندگی میکنیم. "
حسین گفت که کمکهای مسلمانان امریکایی به موسسات خیریه محلی نشان دهنده تغییر نگرش آنان در طول سالهای اخیراست. او گفت، وقتی برای نخستین بار از هند به ایالات متحده مهاجرت کرد، فکر می کرد "هیچ کس در امریکا فقیر نیست، بنابراین او کمکها خود را به هند میفرستاد."
اما او گفت که پس از داوطلب شدن برای موسسه ICNA ، متوجه شد که مردم در این کشور نیز با "مشکلات و گرسنگی" روبرو اند.
او گفت که دانستن این موضوع بسیاری از مسلمانان امریکایی را بر آن داشته تا به طور فزایندهای به حمایت از طرح های جوامع محلی روی بیاورند.
حسین گفت: "البته ما باید به دیگران کمک کنیم، اما ابتدا باید به این کشور توجه شود. ما در اینجا دفن خواهیم شد، نه در کشور خودمان. این کشور ماست."
موسسه ICNA تنها موسسه خیریه مسلمانان نیست که از اهداف داخلی حمایت می کند. موسسات خیریه بینالمللی مسلمانان امریکایی مانند Islamic Relief USA و Muslim Aid USA بخش کوچکی از درآمد خود را صرف برنامههای داخلی میکنند که از مبارزه با گرسنگی و بیخانمانی گرفته تا اجرای برنامههای زمستانی میباشد.
ازهر عزیز گفت که جوانان مسلمان امریکایی به طور خاص تمایل دارند به اهداف داخلی کمک کنند.
او افزود: "ما به شدت معتقديم كه اين وظيفه اسلامی ماست كه به برادران و خواهران خود در اين ملت بزرگ جاییکه از رحمت و عنايات خداوند متعال لذت میبریم، كمک كنيم. فقر هست، نیاز هست، گرسنگی هست، و ما میخواهیم به نیازهای همسایههایمان، برادران و خواهرانمان که در اطراف ما استند، رسیدگی کنیم."