حوثیهای یمن به کارمندان امریکایی و بریتانیایی سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای بشری مستقر در صنعا دستور داده اند که در ظرف یک ماه، یمن را ترک کنند.
این تصمیم، روز چهارشنبه، ۲۴ دسمبر (چهار دلو)، متعاقب حملات ایالات متحده و بریتانیا با حمایت کشورهای دیگر، بر اهداف نظامی این گروه صادر شد. ایالات متحده به دلیل حملات این گروه بر کشتیهای تجارتی در بحیرهٔ سرخ، مواضع شورشیان حوثی یمن را هدف قرار داده است.
شورشیان حوثی که کنترول اکثریت بخشهای یمن را در دست دارند، سیستم تجارت بینالمللی را در طول چند هفته اخیر با حملات بر کشتیهایی که از تنگۀ باب المندب در جنوب بحیره سرخ عبور میکنند، مختل کرده اند. این گروه گفته است که این حملات را در واکنش به حملات اسراییل بر غزه انجام میدهد.
در نامهای که حوثیها به پیتر هاکینز، سرپرست ادارۀ هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد، فرستاده، آمده است که این گروه از ملل متحد میخواهد تا "مقامات و کارمندانی را که اتباع امریکا و برتانیا هستند، آگاه سازد که این کشور را الی سی روز دیگر ترک کنند".
در این نامه، به سازمان های خارجی دستور داده شده است که اتباع امریکا و بریتانیا را برای ماموریت ها در یمن، استخدام نکنند. محمد عبدالسلام، مذاکره کننده ارشد گروه حوثی ها، موثقیت این نامه را به خبرگزاری رویترز، تایید کرد. هاکینز، که تبعه برتانیا میباشد، به تقاضا برای ابراز نظر در مورد این نامه، واکنشی ارایه نکرد.
سفارت ایالات متحده در یمن، در یک اعلامیه در واکنش به این نامه، ابراز داشت که از گزارشها در مورد این نامه، آگاه است ولی "نمیتواند به نمایندگی از سازمان ملل متحد یا دیگر سازمان های بشری در یمن در مورد آنچه از سوی مقامات حوثی ها دریافت کرده اند" صحبت کند.
سفارت بریتانیا در یمن گفته است که تاکنون به کارمندان این سفارت، گفته نشده است که یمن را ترک کنند و این سفارت روی این موضوع در تماس نزدیک با سازمان ملل متحد قرار دارد.
سفارت بریتانیا در یمن اضافه کرد که "ملل متحد، امداد حیاتی را برای مردم یمن، از طریق راه های دریایی که حوثی ها آنرا با خطر مواجه میسازند، فراهم می آورد" و بیان داشت که "هیچ اقدامی نباید برای ممانعت از توانایی آنها به ارایه خدمات" صورت گیرد.
جنبش حوثی ها، بعد از تقریبا یک دهه جنگ علیه ایتلاف تحت حمایت امریکا و به رهبری عربستان سعودی، اکثر اراضی یمن را تحت کنترول خود دارد. با توقف جنگ و ناکامی هر دو جانب به تجدید رسمی آتش بس به میانجیگری ملل متحد، این جنگ به بن بست "نه جنگ و نه صلح" رسیده است.
این نامه توسط حوثی ها در حالی به ملل متحد ارسال شده است که طیاره های جنگی، کشتی ها و زیر دریایی های ایالات متحده و بریتانیا، ده ها حمله را در سراسر یمن برای تلافی حملات حوثی ها بر کشتی ها در بحیره سرخ، انجام دادند و وزارت دفاع ایالات متحده، بروز سه شنبه از انجام یک حمله مشترک ایالات متحده و برتانیا بر یک انبار زیرزمینی حوثیها، میزاییلها و ظرفیت نظارتی این گروه خبر داد.