کارشناسان سازمان ملل متحد میگویندکه حوثیهای یمن با دریافت حمایت "بیسابقه" از ایران و حزبالله لبنان، به یک "سازمان نظامی قدرتمند" تبدیل شدهاند.
طبق این گزارش، که سپتمبر ۲۰۲۳ تا جون ۲۰۲۴ را پوشش داده، حوثیها از طریق دریافت تجهیزات و آموزشهای نظامی از نیروی قدس سپاه پاسداران، حزبالله لبنان و دیگر گروههای حامی ایران در عراق به یک نیروی نظامی توانمند تبدیل شده و توانایی عملیاتی خود را به شکل قابلتوجهی گسترش دادهاند.
این گزارش همچنین تاکید میکند که نیروهای حوثی، آموزشهای تکتیکی و فنی خود را خارج از یمن، بهویژه در ایران و مراکز آموزشی حزبالله در لبنان، دریافت کردهاند و حزبالله نقش موثری در ساختار تصمیمگیری، حمایت مالی، "تلقین عقیدتی" و "تبلیغات رسانهای" این گروه دارد.
گزارش میافزاید: "مراکز عملیاتی مشترک در عراق و لبنان با نمایندگی حوثی ها ایجاد شده اند که هدف آن هماهنگی اقدامات نظامی مشترک است."
در این گزارش هشدار داده شده است: "مقیاس، ماهیت و میزان انتقال تکنالوژی متنوع مواد نظامی که از منابع بیرونی به حوثیها فراهم میشود، از جمله حمایت مالی و آموزش جنگجویان آن، بیسابقه است."
به گفته کارشناسان سازمان ملل، حوثیها با راهاندازی یک "کمپین گسترده استخدام" نیز توانستهاند تعداد نیروهایشان را از ۲۲۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۲ به حدود ۳۵۰ هزار نفر تا اواسط ۲۰۲۴ افزایش دهند.
کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود تاکید کردند که با وجود "حجم و ماهیت بیسابقه انتقال تجهیزات و فناوریهای نظامی" به حوثیها و "پشتیبانی مالی و آموزشی" ایران از آنها این گروه هنوز قادر نیست به تنهایی به تولید و توسعه سلاحهای پیچیده دست بزند.
طبق این گزارش میزایلهایی را که حوثیها برای حمله به کشتیها در بحیرهٔ سرخ استفاده میکنند، شباهتهای زیادی با تجهیزاتی دارد که توسط ایران و گروههای نیابتی آن استفاده میشود.
بنا بر این گزارش، حوثیها هماکنون در حال بررسی امکان حملات دریایی از سواحل سومالیا برای گسترش منطقه عملیاتی خود هستند که این امر باعث نزدیکی بیشتر آنها به گروه الشباب و احتمالا انتقال تسلیحات بین دو طرف شده است.
کارشناسان سازمان ملل نسبت به همکاری فزاینده حوثیها با دیگر گروههای تروریستی مانند القاعده در شبهجزیره عربستان نیز ابراز نگرانی کردهاند.
خبرگزاری فرانس پرس روز جمعه اول نومبر (۱۱ عقرب) این گزارش را که توسط گروهی از کارشناسان شورای امنیت سازمان ملل تهیه شده است، منتشر کرد.
حوثیها از آغاز جنگ غزه بیش از ۸۰ کشتی تجاری را با میزایل و طیارههای بدون سرنشین هدف قرار دادهاند. آنها همچنین یک کشتی را توقیف، دو کشتی را غرق، و چهار ملوان را کشتهاند.
این در حالی است که بسیاری از میزایلها و درونهای حوثیها توسط ایتلاف به رهبری امریکا رهگیری شدهاند و به اهداف خود در بحیرهٔ سرخ، از جمله کشتیهای نظامی غربی، نرسیدهاند.