لینک های دسترسی

Breaking News

حکایات مملو از ندامت در افغانستان و پاکستان؛ چرا باید کودکان واکسین پولیو شوند؟


کودکی که پولیو یک پایش را فلج کرده است
کودکی که پولیو یک پایش را فلج کرده است

پخش معلومات نادرست و حکایات غیرواقعی در مورد واکسین پولیو، سبب شده است که این بیماری هنوز هم ازمیان تمام کشورهای جهان تنها در افغانستان و پاکستان، کودکان را برای همیش از نعمت راه رفتن یا به پا ایستن محروم کند.

در جریان سال جاری، باوجود تلاش‌ها برای محو پولیو، در افغانستان و پاکستان، نوع وحشی این ویروس بیش از ۵۰ کودک را فلج کرده است و پاهای آنان بیش از این توان کشیدن بار وجود آنان را نخواهد داشت.

حفصه، دختر پاکستانی که تنها شش سال دارد به دلیل دریافت نکردن واکسین پولیو، فلج شده است. والدین او نخواستند پنج سال پیش وی را واکسین کنند و اکنون حفصه باید پی‌‌آمد این تصمیم والدین‌اش را تا اخرعمر تحمل کند.

محمد سلمان، کاکای حفصه به صدای امریکا گفت که از این که حفصه را واکسین نکرده اند پشیمان اند، به ویژه زمانی که سایر کودکان بازی می‌کنند و حفصه در گوشه‌ای تنها می‌نشیند.

او گفت: "مردم در اینجا می‌گویند که قطره‌های پولیو خطردارد و از اینرو ما این کودک را از واکسیناتوران پنهان کردیم. قسمت همین بود و اکنون پاهای حفصه از کار مانده اند."

سلمان اضافه کرد که واکسین پولیو فواید زیاد و هیچ گونه ضرر ندارد و خانواده‌ها باید کودکان شان را واکسین کنند تا آنان از فلج دایمی نجات یابند.

معلومات نادرست و افسانه‌های غیرواقعی در مورد واکسین پولیو، هزاران خانواده‌ را در پاکستان واداشته تا کودکان شان را واکسین نکنند. در نتیجه، پاکستان و افغانستان، تنها‌ کشورهای در جهان اند که موارد نوع ۱ ویروس وحشی پولیو هنوز هم در آن گزارش می‌شود.

داکتر آفتاب احمد، رییس مرکز عاجل پولیو در ایالت بلوچستان پاکستان گفت: "تمامی کودکانی را که ما گزارش داده ایم، کودکانی اند که در جریان کمپاین واکسیناسیون پولیو پنهان شده بودند. والدین کودکان شان را پنهان می‌کنند و ادعا می‌کنند که در خانه نیستند."

ریاست صحت بلوچستان گزارش داده است که در جریان کمپاین قبلی واکسیناسیون پولیو، بیش از ۵۰۰۰ خانواده در بلوچستان نگذاشتند کودکان شان واکسین شوند.

عبدالله، باشندهٔ محلی که از ترس فشار جامعه نخواست خود را به گونهٔ‌ کامل معرفی کند گفت: "ما شنیده ایم که کودکانی که قطر‌ه های پولیو دریافت می‌کنند، در آینده توانایی داشتن فرزند را نخواهند داشت [عقیم خواهند شد]. ما همچنان شنیده ایم که قطره‌های واکسین پولیو سبب معلولیت می‌شود. ما از کارمندان واکسیناسیون می‌خواهیم که انگشتان کودکان ما را نشانی کنند، اما نمی‌توانیم اجازه دهیم به کودکان قطرهٔ‌ واکسین بنوشانند."

واکسیناتوران پس از آن که کودکان را واکسین کردند، انگشتان کودکان و دروازه‌های خانه‌ها را نشانی می‌کنند تا دانسته شود که کودکان واکسین شده اند.

مقامات صحی در بلوچستان یافته اند که شماری از کارمندان پولیو، کودکان را بدون این که واکسین بنوشانند، آنان را طوری نشانی می‌کنند که گویا واکسین شده اند. در نتیجه، ۷۰ واکسیناتور از وظایف شان سبک دوش شدند.

عبدالرزاق، کارمند کمپاین پولیو در بلوچستان می‌گوید که شماری از والدین به دلیل نگرانی‌های دینی نمی‌گذارند کودکان شان واکسین شوند.

او گفت: "یک گروهی از مردم اند که در مورد واکسین پولیو تردید دینی دارند،‌ سوال می‌کنند که واکسین در کجا و چگونه تولید شده است وچگونه به کودکان ما می‌رسد. گروه دیگری نگرانی‌های مرتبط به علم طب دارند."

این مشکلات تنها در پاکستان وجود ندارد بلکه در افغانستان نیز نگرانی‌ها مشابه اند.

راز محمد که در ولایت ننگرهار کار و بار خیاطی دارد، به دلیل پولیو قسماً از پای چپ فلج است.

او که یگانهٔ نان آور خانوادهٔ ۱۰ نفری‌اش است، به دلیل ضعف در پایش برای چرخاندن ماشین خیاطی نمی‌تواند پایدل بزند.

راز محمد به صدای امریکا گفت: "واکسیناسیون پولیو چیزی است که توسط جامعه بین المللی تایید شده است. این یک امر ضروری است و باید تطبیق شود. مردم باید به جای رد کردن واکسیناتورها با آن‌ها کمک کنند."

راز محمد و حفصه، هر دو قربانی نوع ۱ پولیو وحشی اند.

در سال جاری تا اکنون ۳۹ مورد پولیو در پاکستان و ۱۸ مورد در افغانستان گزارش شده است. این درحالی است که سال گذشته تنها ۱۲ مورد پولیو گزارش شده بود.

مرتضی ظاهری و ابوبکر علی‌زی به کمک روشان نورزی این گزارش را تهیه کرده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG