حکومت طالبان میگوید که هیاتی به رهبری مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ این گروه برای گفتگو با هیات امریکایی به قطر رفته است.
وزارت خارجهٔ حکومت طالبان روز چهارشنبه ۲۹ جون (هشتم سرطان) با نشر خبرنامهای گفته است که مسوولان وزارت مالیه و بانک مرکزی افغانستان در ترکیب این هیات شامل است.
این وزارت افزوده است: "هیات [طالبان] در دوحه با نماینده ویژۀ امریکا برای افغانستان و مقامات وزارت خزانهداری امریکا دیدار خواهد داشت. در این نشست علاوه بر موضوعات سیاسی، بیشتر بر بخشهای اقتصادی و بانکی تمرکز خواهد شد."
مقامهای امریکایی تا کنون در این مورد ابراز نظر نکرده اند.
طالبان در حالی از سفر هیات این گروه به هدف دیدار با مقامهای امریکایی خبر داده اند که در تازهترین مورد، روزنامهٔ واشنگتنپست گزارش داده است که مقامات ایالات متحده با رهبری طالبان روی چارچوبی کار میکند تا افغانستان به ذخایر پولی بانک مرکزی این کشور دسترسی پیدا کند.
این روزنامهٔ چاپ امریکا از قول منابع ایالات متحده گزارش داده که هدف از این کار، رسیدگی به گرسنگی شدید و بحران بشری در افغانستان است، اما بر اساس این گزارش، در صورت توافق، مقامات طالبان بر این منابع مالی کنترول نخواهند داشت.
پس از خروج نیروهای خارجی و ورود طالبان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی کمکهای شان را به افغانستان قطع و بیش از ۹.۵ میلیارد دالر سرمایههای افغانستان را منجمد و دسترسی طالبان را به آن قطع کردند، اقدامی که وضعیت اقتصادی این کشور را وخیمتر کرد.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در جنوری سال ۲۰۲۲ میلادی گفت که افغانستان "در حال سقوط به بدترین بحران بشری است" و ۲۴ میلیون نفر که بیش از ۵۰ درصد جمعیت آن کشور را تشکیل میدهد، به کمکهای عاجل نیاز دارند.
این در حالی است که با گذشت بیشتر از ده ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان، فعالیت بانکی در این کشور به حالت عادی بر نگشته و ادامۀ این وضعیت مشکلات زیادی را به شهروندان این کشور به بار آورده است.
پیش از این نمایندۀ ویژۀ منشی عمومی سازمان ملل متحد در افغانستان در دیدار با مقامهای بانک مرکزی این کشور بر ضرورت سیستم فعال بانکی در افغانستان تاکید کرده و خواستار حل این مشکل شده بود.
به گفتۀ مقامهای سازمان ملل متحد در افغانستان، آنان تلاش دارند که با ادارات مختلف در مورد بهبود مراودات بانکی افغانستان گفتگو کنند، تا بتوانند به راحتی کمکهای بشردوستانۀ خود را به مردم این کشور ادامه دهند.