لینک های دسترسی

Breaking News

تظاهرات افغان‌ها در پاکستان؛ 'به رسمیت شناختن طالبان مشروعیت‌ دادن به تروریزم است'


تظاهرات مهاجرین افغان در پاکستان
تظاهرات مهاجرین افغان در پاکستان

شماری از مهاجرین افغان مقیم پاکستان، به شمول مدافعان حقوق زن، در آستانۀ برگزاری نشستی به میزبانی سازمان ملل متحد دربارۀ افغانستان در دوحه، دست به تظاهرات زده و گفته اند که به رسمیت شناختن طالبان به معنای مشروعیت بخشیدن به "تروریزم و دهشت‌افگنی" است.

این معترضان که شمار شان به ده‌ها نفر می‌رسید پیش از چاشت روز یکشنبه ۳۰ اپریل (۱۰ ثور) در شهر اسلام‌آباد تجمع کرده و شعارهای "عدالت، عدالت – مرگ بر این جنایت"، مردم افغانستان در گرو طالبان" و "حمایت، حمایت – جهان بی‌عطوفت" را سر دادند.

معترضان افغان در پاکستان همچنان با صدور قطعنامه‌ای گفته اند: "ما شهروندان افغانستان که در یک فاجعه بشری به سرمی‌بریم و رنج این فاجعه را هر روز با تمام وجود حس می‌کنیم، به ملل متحد و تمامی نهادهای همسو هشدار می‌دهیم که طالبان را به رسمیت نشناسند. در صورتیکه احساسات و رنج مردم افغانستان را مدنظر نگیرند، عواقبت ناگوار آن متوجه سازمان ملل متحد خواهد بود."

این معترضان همچنان از شهروندان افغانستان در سراسر جهان خواسته اند که اجازه ندهند یک بار دیگر با سرنوشت شان بازی شود و آنان باید برای سرنوشت آیندۀ شان "قیام" کرده و صدای خود را به گوش جهانیان برسانند.

مولوده توانا، یکی از این معترضان، به صدای امریکا گفت که آنان در این گردهمایی، از جامعۀ بین‌المللی، به ویژه ملل متحد، خواسته اند که از مردم افغانستان حمایت کنند و نباید دستاورد‌های دو دهۀ اخیر زنان و دختران افغان را نادیده بگیرند.

به گفتۀ وی، معترضان، به ویژه مدافعان حقوق زن مقیم پاکستان، خواستار مسدود شدن دفتر سیاسی طالبان در دوحه شده و تاکید کردند که به رسمیت شناختن طالبان، "مشروعیت بخشیدن به نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و تبعیض آشکار جنسیتی می‌باشد".

اخیراً امینه محمد، معاون منشی عمومی سازمان ملل متحد با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان در حال بررسی برگزاری کنفرانسی در روزهای آینده برای گفتگو در مورد "به رسمیت شناختن طالبان" است. این اظهارات خانم محمد واکنش‌های زیادی را در افغانستان و بیرون از این کشور به دنبال داشت.

سازمان ملل متحد گفته است که نمایندگان ویژه شماری از کشورها برای افغانستان با اشتراک در این نشست که در دو روز آینده برگزار می‌شود در مورد اهداف مشترک برای یافتن راه حل پایدار به وضعیت افغانستان بحث خواهند کرد.

این در حالی است روز گذشته شماری زنان در کابل دست به تظاهرات زده و از جامعۀ بین‌المللی به ویژه سازمان ملل متحد خواستند که حکومت طالبان را به رسمیت نشناسند.

این زنان شعارهای "مردم افغانستان، در گرو طالبان" – "طالبان بی‌غیرت، مسوول درد ملت" سر داده و تاکید کردند که به "رسمیت شناختن حاکمیت طالبان، به معنای به رسمیت شناختن تروریزم است".

خواست طالبان از یوناما

با نزدیک شدن زمان برگزاری نشست دوحه به میزبانی ملل متحد دربارۀ افغانستان، مقام‌های طالبان از هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواسته اند که معلومات دقیقی را از دستاوردهای حکومت این گروه به نشست دوحه شریک کنند.

محمد ذاکر، رییس عمومی دفتر معاونیت سیاسی ریاست الوزرای طالبان در دیدار با سکات اسمیت، مسول سیاسی دفتر یوناما در کابل گفته است که آنان باید اشتراک‌کنندگان نشست دوحه را در راستای به رسمیت شناختن حکومت این گروه، تشویق کنند.

شهروندان افغانستان، به ویژه زنان، در کابل و اسلام‌آباد در حالی از احتمال به رسمیت شناختن حکومت طالبان در نشستی به میزبانی ملل متحد در دوحه نگران اند که اخیراً، ستیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی ملل متحد، گفت که موضوع مورد بحث نشست دوحه به رسمیت شناختن طالبان نه، بلکه تقویت مجدد تعامل بین‌المللی برای یافتن راه حل پایدار به وضعیت افغانستان است.

XS
SM
MD
LG