لینک های دسترسی

Breaking News

یونیسف: نیمی از دختران افغان در مورد قاعدگی نمی‌دانند


صندوق وجهی حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) در آستانۀ روز جهانی بهداشت قاعدگی گفته است که بر اساس یک نظرسنجی تازه، حدود نصف دختران نوجوان در افغانستان در مورد قاعدگی اطلاعات ندارند.

هروه لودوویچ دیلیس، نمایندۀ یونیسف در افغانستان، امروز پنجشنبه ۲۷ می (ششم جوزا) در مراسم گرامیداشت از روز جهانی بهداشت قاعدگی گفت که این نظرسنجی به منظور دانستن چالش‌های زنان و دختران افغانستان در مورد بهداشت قاعدگی با استفاده از میکانیزم U-Report انجام شد که بیش از سه‌هزار دختر پاسخ دادند.

آقای دیلیس افزود: "تقریباً نصف دختران به ما گفتند که در شروع قاعدگی نمی‌دانستند که چه اتفاقی برای­شان رخ می‌دهد و چرا؛ ۳۸ فیصد متذکر شدند که در طول عادت ماهوارشان احساس غم و ناراحتی می‌کنند؛ ۱۸ فیصد احساس ناپاک‌بودن می‌کنند و ۳۰ فیصد نیز متذکر شدند که به دلیل قاعدگی در هر ماه حداقل دو تا پنج روز در مکتب غیرحاضر شده اند."

در همین حال، امروز پنجشنبه ۲۷ می (ششم جوزا) از رهنمودهای ملی بهداشت قاعدگی برای دختران خارج از مکتب و مادران جوان در افغانستان رونمایی شد.

این رهنمود را وزارت‌های معارف، صحت عامه، امور زنان و احیا و انکشاف دهات با مشارکت همکاران بین‌المللی و یونیسف، برای کمک به دختران خارج از مکتب و مادران جوان تهیه شده است که شامل دانستنی‌ها در مورد بلوغ، قاعدگی و بهداشت دورۀ قاعدگی می‌شود.

آقای دیلیس با اشاره به محرومیت چهارمیلیون کودک به شمول ۶۰ درصد دختران از آموزش گفت که یکی از دلایل محروم ماندن دختران از آموزش نبود تسهیلات آب، فاضلاب و بهداشت، به ویژه امکانات برای حفظ بهداشت قاعدگی است.

نمایندۀ یونیسف در افغانستان گفت: "والدین صحبت دربارۀ قاعدگی را با دختران شان به دلیل هنجارهای اجتماعی، ننگ و بدنامی، دشوار می‌دانند، هرچند می‌پذیرند که این مسوولیت شان است تا در این باره با آنان صحبت کنند. به همین دلیل است که رونمایی از این رهنمودها بسیار مهم است."

رنگینه حمیدی، سرپرست وزارت معارف افغانستان در این کنفرانس بر ضرورت آگاهی‌دهی و آموزش بیشتر دربارۀ قاعدگی دختران تاکید کرد و گفت که عادت ماهوار مایۀ شرم نیست.

خانم حمیدی افزود: "دختران باید بدانند که قاعدگی یک بیماری نیست بلکه حقیقتی است که زندگی را ادامه می‌دهد. تغییراتی که در جسم دختران می‌آید، تنها فزیکی نیست، بلکه تغییرات روحی را نیز می‌آورد. معلمان، استادان و والدین باید بدانند وقتی که یک دختر با این تغییرات مواجه می‌شوند، حالت فزیکی و روحی آنها نیز تغییر می‌کند."

با این همه، به باور یونیسف، قاعدگی و مدیریت بهداشت قاعدگی یکی از مسایل اجتماعی­ افغانستان است که کمتر به آن توجه شده است.

این سازمان، تاکید می‌کند که موضوع روز بهداشت قاعدگی ۲۰۲۱ "اقدام و سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینۀ صحت و بهداشت قاعدگی" است و باید در برابر باورهای غلطی که دربارۀ قاعدگی وجود دارد، سکوت بشکند و از دختران و زنان در این زمینه بیشتر حمایت شود.

XS
SM
MD
LG