لینک های دسترسی

Breaking News

هیات پاکستانی برای گفتگو درباره مسایل تجارتی و ترانزیتی به کابل سفر می‌کند


وزارت خارجۀ پاکستان امروز دوشنبه ۱۸ جولای (۲۷ سرطان) گفت که قرار است هیاتی را برای گفتگو در مورد مسایل تجارتی و ترانزیتی به کابل بفرستد.

وزارت خارجۀ پاکستان ناوقت یکشنبه ۱۸ جولای (۲۶ سرطان) اعلام کرد که در ترکیب این هیات به رهبری صالح احمد فاروقی، سکرتر وزیر تجارت آن کشور، نمایندگان وزارت‌های داخله و انرژی آن کشور نیز حضور دارند.

به گفتۀ این وزارت، این هیات در سفر دو روزه‌ به کابل در مورد همکاری‌های دوجانبه در زمینه تجارت، ترانزیت، ترانسپورت و تسهیلات مرزی نیز با طرف افغانستان گفتگو خواهد کرد.

در اعلامیهٔ این وزارت آمده است که این نشست ادامه روند همکاری‌های تجاری، ارتباطی و اقتصادی دوجانبه میان افغانستان و پاکستان است.

همزمان با این، نورالدین عزیزی، سرپرست صنعت و تجارت حکومت طالبان به "تلویزیون یک" گفته است که هیات پاکستانی در مورد تجارت دوجانبه میان دو کشور و مشکلات مربوط به ترانزیت و ترانسپورت گفتگو خواهد کرد.

هر چند گفته می‌شود که هیات پاکستانی با مقامات وزارت معادن و پترولیم نیز در مورد کاهش نرخ ذغال سنگ گفتگو خواهد کرد، اما مفتی عصمت‌الله برهان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم طالبان، امروز به صدای امریکا گفت که بحث در مورد کاهش قیمت ذغال سنگ در دستور کار نیست.

هیات وزارت تجارت پاکستان در حالی به کابل سفر می‌کند که وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان، قیمت یک تن ذغال سنگ صادراتی را از ۹۰ دالر به ۲۸۰ دالر افزایش داده است.

حکومت طالبان دلیل افزایش نرخ ذغال سنگ را بلندرفتن قیمت آن در بازار‌های جهانی عنوان کرده است.

علاوه بر این، حکومت طالبان در حال حاضر از ذغال سنگ صادراتی ۳۰ درصد محصول نیز اخذ می‌کند.

این در حالی است که پس از گذشت حدود ۱۱ ماه از تسلط طالبان بر افغانستان، تا کنون حکومت این گروه را هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است و به همین دلیل برخی از تحلیلگران می‌گویند که هر گونه تعامل با حکومت طالبان موقت و کوتاه مدت خواهد بود.

آصف مبلغ، تحلیلگر امور سیاسی به صدای امریکا گفت که "پاکستان آگاه است که تا یک دولت رسمی در یک کشور به وجود نیاید، از نظر حقوقی هرگونه تفاهمنامه و قرارداد با آن مدار اعتبار نخواهد بود."

او اضافه کرد که منافع مشترک میان طالبان و پاکستان که استفاده حداکثر از معادن ذغال سنگ و دیگر منابع از جمله یورانیم افغانستان است، موجب شده تا پاکستان برای تعامل تجارتی با گروه طالبان اقدام کند.

XS
SM
MD
LG