لینک های دسترسی

Breaking News

فایق: فشارهای طالبان برای منع کار زنان، دشمنی آشکار با مردم افغانستان است


وزارت اقتصاد حکومت طالبان تایید کرده است که مکتوبی را به موسسات داخلی و خارجی فرستاده و بار دیگر از آنان خواسته است که از استخدام کارمندان زن در این نهادها خودداری کنند.
وزارت اقتصاد حکومت طالبان تایید کرده است که مکتوبی را به موسسات داخلی و خارجی فرستاده و بار دیگر از آنان خواسته است که از استخدام کارمندان زن در این نهادها خودداری کنند.

سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد به دستور تازۀ طالبان مبنی بر محدودیت‌ها بر کار زنان و دختران در موسسات داخلی و خارجی واکنش نشان داده و گفته است که این کار دشمنی آشکار با مردم افغانستان است.

نصیر احمد فایق روز دوشنبه ۳۰ دسمبر (۱۰ جدی) در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که با آنکه افغانستان از بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی در نبود یک نظام مشروع رنج می‌برد، فشارهای طالبان بر مردم این کشور به ویژه زنان ادامه دارد.

وزارت اقتصاد حکومت طالبان تایید کرده است که مکتوبی را به موسسات داخلی و خارجی فرستاده و بار دیگر از آنان خواسته است که از استخدام کارمندان زن در این نهادها خودداری کنند.

این وزارت هشدار داده که در صورت عدم همکاری دربارۀ استخدام کارمندان زن، تمامی فعالیت‌های این موسسات در افغانستان به حالت تعلیق درآمده و جواز آنان لغو خواهد شد.

فایق همچنان افزوده است: "در حالی که افغانستان از انزوای بین‌المللی، بی‌ثباتی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در نبود یک نظام مشروع، مسوول و فراگیر رنج می‌برد و تمامیت ارضی آن نقض می‌شود، صدور فرامین برای افزایش فشارها و محدودیت‌ها بر مردم افغانستان، به ‌ویژه زنان همچنان ادامه دارد."

به گفتۀ فایق، افزایش این فشارها و استفاده ابزاری از کمک‌های بشری، "نمادی آشکار از دشمنی با مردم افغانستان است".

حکومت طالبان طی بیش از سه سال گذشته محدودیت‌های فزاینده را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده است. آنان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، تحصیل دختران و زنان در دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات عالی و کار آنان را در اداره‌های دولتی، به جز از سکتورهای معدود، منع کردند.

علاوه بر این، منع کار زنان در موسسات غیرحکومتی داخلی و خارجی به شمول دفاتر ملل متحد، منع رفتن زنان به حمام‌های عمومی، پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌ها و بستن آرایشگاه‌های زنانه بخشی از این محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان است.

در این حال، دفتر هماهنگی کمک‌های بشری و انکشافی برای افغان‌ها (ACBAR) گفته است که این نامۀ وزارت اقتصاد طالبان را دیروز دریافت کرده است.

به گفتۀ این نهاد، کار زنان در بخش صحت و آموزش و زنانی که به گونۀ آنلاین کار می‌کنند، شامل این محدودیت‌ها نمی‌شود. این دفتر با نشر اعلامیه‌ای گفته است که کارمندان زن که با محرم خود به محل کاری خود رفت و آمد می‌کنند، از دستور تازۀ طالبان مستثنا اند.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری و انکشافی برای افغان‌ها اضافه کرده که کارمندان زن در صورت مراجعه به دفاتر کاری خود، باید "حجاب کامل و مناسب" بپوشند و با خود محرم داشته باشند. بر اساس توصیۀ این نهاد، رعایت حجاب تنها در رفت و آمد کافی نیست، و کارمندان زن باید در داخل دفاتر شان نیز حجاب را مراعات کنند.

به گفتۀ این نهاد هماهنک‌کنندۀ نهادهای کمک‌رسان در افغانستان، دفاتر باید ورودی‌های جداگانه، محل استراحت و محل جداگانه برای ادای نماز برای زنان داشته باشند. این نهاد همچنان توصیه کرده که حضور کارمندان زن در دفاتر باید موجه باشد و زنانی که در بخش صحت و آموزش کار می‌کنند، نیز هدف حضور آن‌ها روشن باشد.

این در حالی است که وزارت اقتصاد حکومت طالبان برای نخستین‌بار، به تاریخ ۲۴ دسمبر ۲۰۲۲ با فرستادن مکتوبی به نهادهای غیردولتی، کار زنان و دختران در این ادارات به شمول سازمان ملل متحد را منع کرد.

پیش از این، دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) از منع کار زنان در روند کمک‌رسانی ابراز نگرانی کرده و گفته بود که برای دسترسی زنان به کار و افزایش ظرفیت آنان در روند عملیاتی کمک‌های بشری در افغانستان تلاش خواهد کرد.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، گروه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تا اکنون کم از کم ۳۹۲ دستور صادر کرده‌ است که این اقدامات به گونۀ مستقیم بر فعالیت‌های بشردوستانه تاثیر می‌گذارد.

بر اساس معلومات اوچا، از این میان، ۷۱ مورد این دستورالعمل‌ها به گونۀ ویژه مشارکت زنان را در روند کمک‌های بشردوستانه هدف قرار داده است. اوچا گفته است که بیشتر این فرمان‌ها دربارۀ رعایت حجاب، محدودیت بر فعالیت زنان در ساحات کار و کاهش حقوق کارمندان زن بوده است.

گروه

XS
SM
MD
LG