لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: برای امدادرسانی در افغانستان موجودیت زنان حتمی است


جیلیان تریگز، معاون کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان که به افغانستان سفر کرده است، بر اهمیت کار زنان در این کشور تاکید کرد.

جیلیان تریگز روز یکشنبه ۳۰ اپریل (۱۰ ثور) در میدان هوایی کابل به خبرنگاران گفت: "ارایه خدمات بشری یک امر حیاتی است و برای اجرای موثر این خدمات، موجودیت کارکنان زن حتمی است."

این در حالی است که طالبان پس از به قدرت رسیدن در افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، به طور مداوم محدودیت‌هایی را بر مردم، به ویژه زنان و دختران، از جمله کار و تحصیل آنان، اعمال کرده اند.

به عنوان بخشی از این محدودیت‌ها، حکومت طالبان کار زنان افغان در سازمان‌های غیر دولتی و دفاتر سازمان ملل متحد را ممنوع کرده است.

در واکنش به محدودیت‌های روز افزون طالبان بر زنان، به ویژه ممنوعیت کار در دفاتر ملل متحد، به تاریخ ۱۸ اپریل، آخیم اشتنایر، مدیر برنامه توسعه سازمان ملل متحد هشدار داد که اگر طالبان ممنوعیت کار زنان افغان برای سازمان ملل را لغو نکنند، سازمان ملل "آماده است تصمیم دلخراش برای خروج از این کشور را اتخاذ کند".

انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل متحد نیز تاریخ ۲۹ اپریل (نهم ثور) در صفحه تویترش، نقش زنان کارمند در امور کمک‌رسانی را بسیار مهم خواند و با انتقاد از محدودیت‌های اعمال‌شدۀ طالبان بر زنان در افغانستان، خواستار لغو آن شد.

با وجود تقاضای مکرر ملل متحد، نهادهای امدادرسان و سازمان‌های حقوق بشری، طالبان از موضع شان عقب‌نشینی نکرده و ممنوعیت کار زنان در دفاتر ملل متحد را یک موضوع "داخلی" افغانستان خوانده اند.

در این حال، وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان روز دوشنبه اول می (۱۱ ثور) با نشر خبرنامه‌ای گفته است که سفر معاون کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان به افغانستان یک اقدام خوب است.

مقامات این وزارت گفته اند که موضوع پناهندگان و مهاجرین "ربطی به سیاست ندارد و نباید کمک‌های بشری آن گونه که ادعا می‌شود، مشروط شود".

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان به نقل از معاون کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که این سازمان از سال‌ها به اینسو به هدف تقویت برگشت و ارایه کمک‌های بشری در افغانستان کار کرده است و به فعالیت‌هایش همچنان ادامه خواهد داد.

XS
SM
MD
LG