لینک های دسترسی

Breaking News

دهلیز هوایی میان افغانستان و ترکیه تا یک ماه آینده افتتاح می شود


معین وزارت اقتصاد ترکیه با ۳۰ تن از تاجران آن کشور به کابل سفر کرده و با مقام‌های سکتور خصوصی افغانستان دیدار کردند.

عتیق الله نصرت، رئیس هیأت عامل اتاق‌های تجارت و صنایع افغانستان روز یکشنبه در کنفرانس مشترک با هیأت ترکی، خواستار همکاری و سرمایه‌گذاری تاجران ترکی در بخش‌های ساختمان، زراعت، معدن، انرژی و صحت شد.

آقای نصرت گفت که افغانستان در این بخش‌ها فرصت‌های گسترده دارد.

رئیس هیأت عامل اتاق‌های تجارت و صنایع افغانستان گفت که حکومت این کشور تلاش می‌کند تا پروسه‌ها را برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، سهل‌تر بسازد.

آقای نصرفت گفت "بخاطر استفاده از این فرصت‌ها دولت ما در قسمت سهل‌سازی قوانین، ساده سازی پروسیجرهای کاری اقدامات بسیار جدی را روی دست گرفته حتی در قسمت پارک‌های صنعتی، پالیسی جدید پارک‌های صنعتی از طرف دولت ترتیب شده که عنقریب تصویب خواهد شد".

همچنان آقای نصرت، گفت که قرار است تا یک ماه دیگر، دهلیزهوایی میان کابل – استانبول ایجاد گردد و کالاهای صادارتی افغانستان از طریق شرکت هوایی "ترکیش ایرلاین" به ترکیه فرستاده شود.

در همین حال، آقای نصرت، از مقامهای حکومت ترکیه خواست تا تعرفۀ گمرکی را بر کالاهای صادراتی افغانستان به آن کشور، کاهش دهد و یک مرکز خدمات تجارتی برای تاجران افغان را نیز در آن کشور ایجاد کنند.

نصرت گفت "اکثر کشورها برای تولیدات افغانستان برای اموال صادراتی افغانستان ترجیحات گمرکی را در نظر گرفته، ما خواستار این استیم که از طرف دولت ترکیه هم برای اموال صادراتی ما ترجیحات گمرکی رد نظر گرفته شود، تا ما بتوانیم اموال خود را به مارکیت‌های ترکیه و از طریق مارکیت‌های ترکیه به اتحادیه اروپا انتقال دهیم".

کاهش تجارت افغانستان و ترکیه

رئیس هیأت اتاق عامل اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت که در سال‌های گذشته میزان تجارت بین افغانستان و ترکیه به ۳۰۰ میلیون دالر می‌رسید؛ اما در حال حاضر این رقم به ۱۲۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

به گفته این مقام سکتور خصوصی، از ۱۲۰ میلیون دالر تجارت میان افغانستان و ترکیه، ۳۲ میلیون دالر آنرا صادارت افغانستان به ترکیه و ۸۸ میلیون دالر آنرا واردات ترکیه به افغانستان تشکیل می‌دهد.

در همین حال، فاتح متین، معین وزارت اقتصاد ترکیه گفت که تاجران آن کشور آمادۀ سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی، صحت، زراعت و معدن در افغانستان اند و همچنان حاضر اند تا تجارب خود را با تجار افغان شریک سازند و مواد خام را به افغانستان صادر کنند.

آقای متین در مورد کاهش تعرفۀ گمرکی کالاهای صادراتی افغانستان به آن کشور گفت "شما در بخش صادرات، فهرست انواع صادرات را برای ما ارائه کنید تا ما در آن با شما همکاری کنیم".

در همین حال، آذرخش حافظی، رئیس اتاق روابط بین المللی افغانستان به رادیو آشنا – صدای امریکا گفت که ترکیه در بخش مدرن شدن صنعت و ارائه خدمات معیاری می‌تواند افغانستان را کمک کند.

آقای حافظی گفت "به دهلیز هوایی به حیث یکی از مسایل جانبی باید توجه کرد به دلیل اینکه از طریق هوا تجارت با حجم بزرگ یک میلیون تُن و دو میلیون تُن امکان ندارد به این خاطر ما بیشتر به همکاری‌های صنعتی، همکاری‌های معدن‌کاری و ایجاد دستگاه‌های تولی برق حرارتی و آبی تأکید می‌کنیم".

به باور تحلیلگران اقتصادی، با افزایش مسیرهای تجارتی و افزایش شرکای تجارتی افغانستان، میزان صادرات و تولیدات افغانستان نیز افزایش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG