ادارۀ خدمات صحی بنگلهدیش امروز دوم اکتوبر (۱۰ میزان) گفت که در جریان سال جاری، شمار مرگ و میر ناشی از تب دینگی (استخوانشکن) در این کشور به ۱۰۰۶ نفر رسیده است.
علایم اصلی این بیماری، تب بلند، کمردرد، تهوع و فشار خون پایین است، اما در حالات خطرناکتر خون در افرازات بینی و ادرار دیده میشود و میتواند منتج به مرگ شود.
سازمان جهانی صحت هشدار داده است که تب استخوانشکن و سایر امراضی که توسط پشه انتقال مییابد، مانند چیکونگنیا، تب زرد و زیکا، به دلیل تغییرات بیشتر اقلیمی در مقایسه با گذشته با سرعت بیشتر در حال شیوع است.
مقامات در بنگلهدیش گفته اند که در سال جاری بیش از ۲۰۰هزار مورد تایید شدۀ تب استخوانشکن را ثبت کرده اند.
بینظیر احمد، رییس ادارۀ خدمات صحی بنگلهدیش گفت که شمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در سال جاری بیشتر از شمار مجموعی تلفات در ۲۲ سال گذشته بوده است. او افزود: "این رویداد بزرگ صحی در بنگلهدیش و در مجموع در جهان است."
شمار مرگ و میر ناشی از تب استخوانشکن در این کشور جنوب آسیا، در سال گذشته ۲۸۱ گزارش شد که در آن ۱۱۲ کودک و شماری از نوزادان نیز شامل بودند.
پیش از این مقامات سودانی از مرگ صدها نفر در پی شیوع تب استخوانشکن در آن کشور گزارش داده بودند.
دانشمندان شیوع این بیماری را در جریان سال جاری به بارانهای غیر منظم و درجۀ بلند گرمای هوا در جریان فصل بارانهای موسمی ربط داده و گفته اند که این وضعیت اقلیمی فضا را برای تکثر پشهها بیشتر مساعد کرده است.
بنگلهدیش از سالهای ۱۹۶۰ موارد تب استخوانشکن را ثبت کرده، اما در سال ۲۰۰۰ میلادی برای نخستین بار شیوع این بیماری را گزارش داد.
این ویروس اکنون در بنگلهدیش به همهگیری مبدل شده است.
افرادی که بیش از یک بار به این بیماری مبتلا میشوند، با خطرات بزرگتر صحی مواجه میشوند.
گروه