لینک های دسترسی

 
کمک ۳۶ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به کمیشنری عالی پناهندگان در افغانستان
Breaking News

کمک ۳۶ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به کمیشنری عالی پناهندگان در افغانستان


دفتر نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان گفته است که توافقنامه‌ای را با کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای حمایت از بیجاشدگان داخلی و مهاجران افغان امضا کرده است
دفتر نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان گفته است که توافقنامه‌ای را با کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای حمایت از بیجاشدگان داخلی و مهاجران افغان امضا کرده است

اتحادیۀ اروپا اعلام کرده است که بیش از ۳۷ میلیون دالر (۳۶ میلیون یورو) کمک مالی برای حمایت از بیجاشدگان داخلی و مهاجران افغان اختصاص داده است. این کمک از طریق کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به مصرف خواهد رسید.

دفتر نمایندگی اتحادیۀ اروپا ناوقت روز جمعه ۱۷ دسمبر (۲۸ جدی) با نشر خبرنامه‌ای گفته است که توافقنامه‌ای را در این مورد، با کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان امضا کرده است.

به گفتۀ اتحادیۀ اروپا، این ادارۀ ملل متحد با این کمک مالی جدید، به بیجاشدگان داخلی در افغانستان و مهاجران افغان در پاکستان، ایران و برخی از کشورهای آسیای میانه رسیدگی خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است که این کمک مالی در فراهم ساختن فرصت‌های بدیل معیشت و خدمات اساسی برای مهاجران بازگشت‌کننده به افغانستان و آوارگان داخلی در این کشور کمک می‌کند.

به گفتهٔ اتحادیۀ اروپا، این کمک مالی بخشی از یک برنامه گستردۀ ۱۱۰ میلیون یورویی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان است.

دفتر نمایندگی اتحادیۀ اروپا گفته که افغان‌ها یکی از بزرگترین جمعیت پناهندگان را در جهان تشکیل می‌دهند. بر بنیاد معلومات این اتحادیه، در حال حاضر، کم از کم ۲.۶ میلیون افغان در سراسر جهان مهاجر اند که از این میان، تنها ۲.۲ میلیون آن در ایران و پاکستان به سر می‌برند.

اتحادیۀ اروپا افزوده است که در حال حاضر ۳.۲ میلیون نفر در افغانستان بیجاشدۀ داخلی هستند و از ماه سپتمبر ۲۰۲۳ تا اکنون، صدها هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه به افغانستان بازگشته‌اند.

در خبرنامه آمده است که هرچند جنگ دیگر دلیل اصلی بیجاشدگان داخلی در افغانستان نیست، اما این کشور با بحران‌های بشری و اقلیمی مواجه بوده و همچنان با چالش‌های جدی حفاظتی از جمله خشونت مبتنی بر جنسیت، کار شاق کودکان، و محدودیت‌های گسترده بر زنان و دختران دست‌وپنجه نرم می‌کند.

بر اساس معلومات اتحادیۀ اروپا، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهدگان در بخش‌های ثبت نام مهاجران، ارایۀ خدمات حقوقی و عرضه خدمات اساسی به خصوص در بخش صحت و آموزش تلاش خواهد کرد.

ورونیکا بوسکوویچ پوهر، شارژدافیر نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان، گفته است: "اتحادیه اروپا به حمایت قاطع خود از مردم افغانستان در این حرکت ادامه می‌دهد، این حمایت جدید همراه با کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان بخشی از این تلاش‌ها است ."

این کمک مالی برای رسیدگی به بیجاشدگان داخلی و مهاجران افغان در حالی انجام می‌شود که ایران و پاکستان اخراج شهروندان افغانستان را تشدید کرده و روزانه هزاران نفر به گونۀ اجباری بازداشت و دوباره به وطن شان باز می‌گردانند.

دو روز پیش، سازمان بین‌المللی مهاجرت ملل متحد (آی‌او‌ام) از ادامۀ برگشت و اخراج اجباری مهاجران افغان از ایران خبر داده و گفته بود که تنها در سال گذشته میلادی، ۱.۲ میلیون مهاجر افغان از این کشور به افغانستان برگشته و یا جبراً اخراج شده‌اند.

این سازمان به تاریخ ۱۶ جنوری (۲۷ جدی) در پیام‌هایی در ایکس نگاشت که تمامی کسانی که توسط این سازمان در مرز میان افغانستان و ایران ثبت شدند، فاقد مدارک اقامت بوده اند.

بر بنیاد معلومات این سازمان، در جریان سال گذشتۀ میلادی، این سازمان در همکاری با شرکای خود به شمول اتحادیۀ اروپا، به بیش از ۳۲۴ هزار مهاجر برگشت‌کننده از ایران کمک کرده است.

همچنان این سازمان گفته است که در جریان همین هفته، نمایندگان اتحادیۀ اروپا، سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از "مراکز پذیرش و ترانزیت" این سازمان در هرات بازدید کردند.

گروه

XS
SM
MD
LG